NESTALO STRUJE

Gotovo cijeli Split utonuo u mrak, nisu radili ni semafori, sam centar izgledao je sablasno

Kako se saznaje u HEP-u, kvar je bio na prekidaču u trafostanici Sućidar

Dio grada oko katedrale Svetog Duje ostao je bez struje

 Ante Cizmic/Cropix

Pola Splita je u subotu navečer, nešto iza 20.35 sati ostalo bez opskrbe električnom energijom, piše Slobodna Dalmacija.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija od građana, u mraku su gradski kotarevi Bačvice, Gripe, Lokve, Škrape, Blatine... svako malo netko je javio o mraku u nekoj četvrti.

image

Dio grada oko katedrale Svetog Duje ostao je bez struje

Ante Cizmic/Cropix

Na Rivi i Marmontovoj nije sve tako crno, ponegdje je 'zasjao' i kakav izlog, dovoljno da učini kontrast s ostatkom.

Trajekta luka izgubila je sva svjetla javne rasvjete, a slično je izgledala i autobusna stanica nedaleko Pazara koja je obavijena potpunim mrakom.

Bez struje je ostala i splitska bolnica na Firulama, izvijestili su iz HEP-a Split.

- Bolnica na Firulama bila je bez električne struje oko 40-ak minuta i to vrijeme je radila pomoću agregata. Nastojali smo prilikom popravke trafostanice da bolnica prva dobije struju i u tomu smo uspjeli, rekao je Hini dežurni u HEP-u Split.

image
Ante Cizmic/Cropix

Osim kućanstava koja su ostala bez rasvjete, grijanja i drugih blagodati "struje", i ulice su bile u mraku. Nema javne rasvjete, a ne svijetle ni semafori, pa se stvaraju i gužve na raskrižjima.

image
Ante Cizmic/Cropix

Jedina svjetla koja su se mogu vidjeti na ulicama su bila ona automobilska, i tek tu i tamo ponekih reklama, pošto su rijetke zgrade u kojima je bilo struje.

image
Ante Cizmic/Cropix

Kako se saznaje u HEP-u, kvar je bio na prekidaču u trafostanici Sućidar. Nešto iza 21.30 sati struja se postupno počela uključivati po kvartovima koji su "zaronili" u potpuni mrak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:58