TASTE ISTRIA ZONA NA ATP-u

Gourmet bajka u Umagu nikoga neće ostaviti ravnodušnim: Ovo je pravi festival okusa i mirisa za sve ljubitelje istarskih delicija

Street food koncept, ekskluzivna zona istarskog pršuta i sira te skrivene čari istarskog vina u Taste Istria zoni umaškog ATP turnira garancija su festivala okusa i mirisa za sve ljubitelje istarskih specijaliteta
 Bojan Haron Markicevic/

Grad Umag i Stella Maris Resort od ovog petka postaju sportsko, ali isto tako i gourmet središte Hrvatske. Uz atraktivne teniske mečeve, ljubitelji vrhunskih delicija na jednom će mjestu doživjeti putovanje okusima Istre koje se rijetko ponavlja. Ovogodišnji 32. Plava Laguna Croatia Open uz bogatu tenisku povijest isto tako njeguje i svoju gourmet priču.

"Poluotok" je ime simpatične food-truck priče i mjesto susreta ljubitelja novih okusa. Domaćih, umaških, a opet u skladu s najnovijim svjetskim trendovima. Dvojica prijatelja, Umažani Ivan i Vedran, svojim će nam delicijama donijeti atmosferu nekih davnih ljetovanja u Istri kad su djeca bezbrižno trčala vinogradima i vrtila se na vrtuljku, hrana imala puniji okus, tempo bio sporiji, a retro kamiončići često prolazili uskim ulicama.

image
Lukart Wedding Photography/Lukart Wedding Photography

Jedan takav kamiončić upravo je njihov Poluotok. Mjesto je to gdje ćete probati kuhinju koju su oni naučili od svojih nona i nonića.

image
Jan Stojkovic/

Poznati chef Marin Medak odrastao je u selu na Neretvi, no u Umagu nam ove godine predstavlja pravu istarsku priču. Ove godine Marinov RougeMarin sa svojim food-truckom tijekom umaškog ATP turnira predstavlja pet jela, a namirnice koje će koristiti su sve s područja Istre.

„U Umag se uvijek vrlo rado vraćamo. Ove smo godine po prvi puta napravili fuziju naše priče i istarskih namirnica. Vjerujem da će gosti uživati u našim jelima“, istaknuo je chef Marin Medak.

image
Jan Stojkovic/
image
Bojan Haron Markicevic/

Uz Poluotok i Rougemarin tu je ove godine i Pelagius sa svojom street food ponudom, a INA Fresh Corner je pak ponuda koja će po prvi puta oduševiti sve posjetitelje umaškog turnira sa svojim poznatim Hot Dogom koji, posebno za ovu prigodu, dolazi u novoj varijanti - s istarskom kobasicom. Za sve ljubitelje roštilja, u ponudi će se naći i premium burger te ostala jela s roštilja.

image
Bojan Haron Markicevic/

U Taste Istria zoni će se nalaziti i ekskluzivna zona istarskog pršuta i sira, a svi ljubitelji vina imat će priliku kušati autohtone istarske sorte na brojnim degustacijskim mjestima nagrađivanih istarskih vinara. Svakoga dana, od ponedjeljka 25. srpnja do nedjelje 31. srpnja u 19h održavat će se vođene degustacije i izbor ATP vina godine pod nazivom Skrivene čari istarskog vina, a sommelier Emil Perdec najavio je: “Skrivene čari istarskih vina nam se vraćaju u Taste Istria zonu nakon dvogodišnje pauze, u suradnji sa novim partnerom - Vinistrom. Opet ćemo se moći družiti i uživati u skrivenim čarima istarske vinske scene koju ćemo istražiti kroz organoleptičko kušanje vina, ali i kroz razgovor s vinarima. Naravno, sve u jednoj opuštenoj atmosferi uz zalazak sunca kao uvod u eno-gastro-glazbeno druženje u najljepšoj sportskoj zoni Istre. Ovogodišnji sustav natjecanja je malo izmijenjen, 15 vinara sa svojim vinima u 5 kategorija bori se za prestižni naslov ATP vina, a novost je subotnje GRAND FINALE u kojem se pet vina pobjednika dana u pripetavanju bori za naslov. Bit će vrlo zanimljivo, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj mjesta u publici ograničen na 20.”

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/

Više detalja o turniru možete pronaći na web stranici www.croatiaopen.hr te na društvenim mrežama turnira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:07