KAD ŽUPAN ČASTI

Gozba zbog koje se Kožić našao na radaru USKOK-a: Evo što se sve pojelo i popilo za 5250 kuna

Sumnja se da je Stjepan Kožić zatražio da se na račun Županije organizira dostavu hrane u bolnicu iz koje je bio izašao
Stjepan Kožić
 Darko Tomaš/Cropix

Na gozbi u Kliničkoj bolnici Merkur koja je plaćena novcem Zagrebačke županije popilo se 13 litara vina, 18 litara soka i vode te pojelo 20 ručkova, javlja Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, sumnja se da je župan Kožić u razdoblju od 8. do 28. siječnja 2021. godine od pročelnice Ureda župana zatražio da na račun Županije organizira i plati dostavu hrane i pića u KB Merkur kako bi počastio medicinsko osoblje povodom svog izlaska iz te bolnice.

Pročelnica je zatim naručila hranu i piće u vrijednosti od 5.250 kuna te naložila da se račun naplati u službene svrhe. Kožić je potpisao i ovjerio podnesak Županije u kojem stoji da se navedeni trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta. Župan ga je poslije toga dostavio Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

- Bila sam neugodno iznenađena kada su mediji počeli pisati o tome da je Zagrebačka županija platila fiktivni ručak na kojem je bila ministrica Blaženka Divjak prilikom posjete Zagrebačkoj županiji zajedno sa svojim suradnicima. Ja sam bila domaćin tog sastanka i takvog ručka nije bilo - rekla je bivša zamjenica zagrebačkog župana Stjepana Kožića.

Žužak je za Dnevnik Nove TV rekla da župana nije prijavila te da je od pročelnice zatražila službeno očitovanje o ručku. Očitovanje, međutim, nije dobila.

- Iz kuloarskih priča sam saznala da se radi o cateringu za liječnike u bolnici i da to nije prvi i jedini put - rekla je Žužak.

- Svi naši zaposlenici slobodni su, prema vlastitom nahođenju, koristiti dnevni odmor, sve sukladno odredbama važećeg Kolektivnog ugovora i Pravilnika o radu Kliničke bolnice Merkur, a sadržaj kojeg odmora uprava bolnice ne nadzire. Klinička bolnica Merkur nema saznanja da bi se zaposlenicima podmirivao takav trošak od strane trećih osoba - rekli su iz KB-a Merkur.

Iz bolnice su rekli da će provesti istragu ako bi se nešto tako utvrdilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:29