POSJET WASHINGTONU

Grabar Kitarović: Naš predsjednik je pomaknuo planine

Prijem za Josipovića u Hrvatskom klubu u Kongresu

WASHINGTON - Ovo je moj prvi službeni posjet SAD-u.

Osnovna je poruka: mi smo prijatelji i borimo se za iste vrijednosti, za demokraciju, ljudska prava i dobrobit svojih građana - rekao je predsjednik Josipović na svečanosti što su je njemu u čast u zdanju Russell, gdje su smješteni uredi američkih senatora, zajednički priredili veleposlanica Hrvatske u Washingtonu Kolinda Grabar-Kitanović i Hrvatski klub u Kongresu.

Veleposlanica je predstavila Josipovića kao državnika koji je u godinu dana, koliko je na dužnosti, “pomaknuo planine”, kako u Hrvatskoj tako i u regiji.

Supredsjedatelji Hrvatskog kongresnog kluba, zastupnici Elton Gallegly, republikanac iz Kalifornije, i Dennis Kuchinich, demokrat iz Ohia, govorili su o svojim obiteljskim ili političkom vezama s Hrvatskom, a republikanski senator iz Aljaske Mark Begich izrazio je zahvalnost Hrvatskoj za veliki doprinos i podršku SAD-u u Afganistanu.

- Sastanci su bili veoma topli i uspješni. Bio je to istinski dijalog. Prepoznajemo značenje Hrvatske za regiju i smatramo da je i za EU važno da u članstvo primi Hrvatsku - izjavio je američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley nakon sastanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:03