PRIČALA I O VUKOVARU

GRABAR KITAROVIĆ PROGOVORILA O PREDSJEDNIČOJ UTRCI, ALI I THOMPSONU 'On je veliki domoljub i željela bih otići na njegov koncert u Splitu'

 
Kolinda Grabar Kitarović i Marko Perković Thompson
 Matija Djanješić / Duje Klarić / Hanza Media

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitraović je u emisiji „S predsjednicom izvan protokola” ponovila da će ulazak u predsjedničku utrku najaviti nakon proslave Dana pobjede i obilježavanja Oluje.

"O tome ćemo kada dođe vrijeme, hrvatski državljani me plaćaju da radim svoj posao i da obnašam svoju dužnost najbolje što mogu, a ne da ulazim u kampanju i rasprave s drugim protukandidatima u cilju vlastitog pozicioniranja", kazala je predsjednica.

Za rejting Vlade i HDZ-a koji je prema anketama u padu već šest mjeseci predsjednica smatra da se to i na nju odrazilo jer, iako je nadstranačka osoba potječe iz te stanke.

Predsjednica smatra i kako su Hrvati "malo previše negativno raspoloženi, cinični i samokritični", poručila je da se u budućnost mora krenuti s više samopouzdanja i optimizma.

Predsjednica je rekla da bi željela otići na koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu, pozdravivši što je pjevač zatražio od publike da nosi isključivo obilježja pobjedničke hrvatske vojske s obzirom da je Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske.

„Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", rekla je, dodavši da 4. kolovoza s Ministarstvom obrane organiziraju prijem u Kninu.

Za Thompsona predsjednica kaže da su već o svemu razgovarali te da je pjevač odlučno ustvrdio kako nikada nije pjevao pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara.

"On nikako ne želi nanositi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki domoljub, kako gledam na većinu njegovih pjesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvijezde koju je nosila tadašnja JNA”, kazala je.

Zaključila je da su pjesme koje danas pjeva kritika hrvatskoga društva.

Za dvojezične ploče u Vukovaru, Grabar Kitarović kaže da ih treba postaviti kada se zaliječe sve rane koje su i danas vidljive na svakom koraku.

„Podržavam vukovarskog gradonačelnika Penavu jer svi smo mi ljudi. Ali s jedne strane njegov je posao iznimno težak jer pokušava osigurati pravdu za sve, a nismo se suočili sa zločinima koji su se dogodili od Borova Sela pa nadalje”, rekla je predsjednica.

Dodala je kako pravosuđe još uvijek čeka, a voljela bi da se pristupi rješavanju ratnih zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 10:42