STAV PREDSJEDNICE

Grabar-Kitarović: 'Važno je stvarati privlačnu ulagačku i poslovnu klimu u Hrvatskoj'

 Tomislav Krišto / CROPIX

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je na sjednici Vijeća za gospodarska pitanja istaknula važnost stvaranja privlačne ulagačke i poslovne klime u Hrvatskoj te izrazila nadu da će Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku njezina poboljšanja.

Grabar-Kitarović je na 39. redovnoj radnoj sjednici Vijeća za gospodarska pitanja uvodno istaknula kako poduzetnici često upozoravaju na nužnost poboljšanja ulagačke klime, žale se na birokraciju, pravnu nesigurnost, učestale izmjene propisa i kompliciranu regulativu općenito te ističu visoke troškove poslovanja zbog plaćanja državnih nameta, navodi se u priopćenju iz njezina Ureda.

Izrazila je nadu kako će hrvatska Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku poboljšanja poslovne i ulagačke klime u Hrvatskoj.

Uvodno izlaganje održao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je Vijeću je predstavio mjere za poboljšanje poduzetničke klime, povećanje investicija i inovacija, pojednostavljenje i ukidanje administrativnih procedura te digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzetnika.

Horvat je pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje poduzetničke klime, pohvalilo prezentirane mjere te iskazalo potporu ministru u daljnjem radu, zaključuje se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:29