CRNI DANI

GRAD POŽEGA PRED BANKROTOM 'Skinuli su nam bez ikakve najave pola milijuna kuna s računa, funkcioniranje grada dovedeno je u pitanje'

 Petar Fric/CROPIX

POŽEGA - Grad Požega je pred bankrotom, nakon što je Porezna uprava, iz do sada još nejasnih razloga, ovršila preko FINA-e gradski račun za gotovo pola milijuna kuna, javlja HRT .

Navodno, cijeli se problem dogodio nakon što je gradsku nekretninu kupila Hrvatska pošta za koju je morala platiti porez u gradski proračun, da bi se nakon žalbe cijeli iznos uz kamate naplatio tri godine poslije iz istog proračuna. Grad je u više navrata pokušao doći do obrazloženja ovog slučaja, ali bez uspjeha.

Gradu Požegi je 18. siječnja Porezna uprava ispostava Požega skinula iznos bez najave i gradski proračun je to morao podnijeti bez ikakvih obavijesti, bez ikakvog rješenja što u ovom trenutku stvara veliki problem u funkcioniranju grada Požege i svih proračunskih planova koje smo imali za ovu godinu, komentirao je ovrhu gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Osim nesvakidašnje odluke Porezne uprave, ono što svakako traži odgovor jest pitanje zašto Porezna uprava izbjegava gradu Požegi objasniti na temelju čega je prihvatila žalbu Hrvatskih pošta. Pored toga, zašto u gradu ne postoji ni jedan dokument niti upozorenje kako će njihov račun biti ovršen. Je li ova odluka Porezne uprave dovela na rub funkcioniranje grada Požege? Građani odgovor iščekuju sa strahom, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2020 01:10