DOBILA KLJUČEVE

Grad Pula na petogodišnje korištenje dao stan zlatnoj paraolimpijki Mikeli Ristoski

 
 Goran Sebelic / CROPIX

Pulski gradonačelnik Boris Miletić uručio je u srijedu ključeve stana zlatnoj paraolimpijki Mikeli Ristoski koja je, zahvaljujući svojim brojnim dosadašnjim sportskim uspjesima doprinijela afirmaciji Pule. Stan za službene potrebe Mikeli je Grad dao u najam na rok od pet godina.

„Iznimno sam ponosan na činjenicu da Pula ima sjajne mlade talente, i to ne samo u kulturnom i privatnom sektoru, već i u sportu. Mikela je svakako jedna od njih i već godinama niže velike uspjehe na najvećim svjetskim natjecanjima. Naša Mikela mnogo je puta dokazala da se jedino marljivim radom, trudom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i životni uspjesi, a rad treba znati i nagraditi. Stoga je, pored dodjele Grba Grada Pule u 2011. godini za postignute izvanredne rezultate u paraolimpijskom sportu te ponovno 2016. godine za osvojeno zlatno odličje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Grad Pula ove godine Mikeli dodijelio stan u najam koji će joj svakako olakšati život i doprinijeti budućim uspjesima“, istaknuo je Miletić prilikom dodjele ključeva stana.

Pula, 030118.
Vrlo uspjesna sportasica, hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski od grada Pule dobila je stan na petogodisnje koristenje. Stan je jednosobni velicine 31 m, a kljuceve joj je urucio gradonacelnik Boris Miletic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Proslavljena hrvatska reprezentativka, uz majku i trenera Danijala Temima, nije krila zadovoljstvo zbog dodijeljenog stana u najam te se zahvalila gradonačelniku i Gradu Puli uz poruku kako će joj ovime motivacija na svim budućim natjecanjima biti još veća.

Među brojnim uspjesima mlade Puljanke bilježi se onaj iz 2012. godine kada je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila brončano odličje u skoku u dalj skokom od 5,28 m. Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine Mikela skokom i osobnim rekordom od 5,79 m osvaja zlatnu medalju, a 2017. godine na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu osvojila je zlato skokom od 5,66 metara. Tri puta je proglašena najboljom hrvatskom sportašicom s invaliditetom u Hrvatskoj po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dobitnica je državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ te je odlikovana Ordenom kneza Branimira i Ordenom Reda danice hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:20