PULJKOVA REFORMA

Grad Split broj upravnih odjela s 12 smanjio na 8, Puljak: ‘Tko ne želi raditi, dobit će otkaz!‘

- Namjera nam je da naša Gradska uprava postane najmodernija i najefikasnija u Hrvatskoj, poručio je Puljak

Ivica Puljak

 Tom Dubravec/Cropix

Splitsko Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici odlučilo smanjiti broj upravnih odjela Gradske uprave s 12 na osam, pri čemu je gradonačelnik Ivica Puljak najavio otkaze neradnicima u upravi grada.

Puljak je izrazio je zadovoljstvo prihvaćanjem promjene preustroja Gradske uprave za koju je glasovalo 17 vijećnika, a 14 bilo suzdržano.

"Namjera nam je da naša Gradska uprava postane najmodernija i najefikasnija u Hrvatskoj", poručio je Puljak.

Rekao je kako će u neke od upravnih odjela trebati zaposliti nove radnike, primjerice u službi za izdavanje građevinskih dozvala ili u službi koja se bavi fondovima Europske unije.

"Neradnima koji ne žele raditi a dana im je prilika - dat ćemo otkaz" poručio je Puljak.

Dodao je da oni koji žele raditi marljivo i pošteno imaju mjesto u Gradskoj upravi, za razliku od onih koji to ne žele.

Puljak je rekao kako se na današnjoj sjednici neće odlučivati o intendantu HNK Split nego će na dnevnom redu biti usvajanje ili neusvajanje programsko-financijskog izvješća te kazališne kuće za 2021, godinu.

"Ako se ne usvoji programsko-financijsko izvješće za prošlu godinu tada je ispunjen jedan od uvjeta da može doći do smjene sadašnjeg intendanta HNK-a Srećka Šestana. U tom slučaju Kazališno vijeće moći će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti Šestanovu smjenu i novog intendanta", objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 04:14