OBNOVA VOZNOG PARKA

Grad Split darovao dvadeset rabljenih gradskih autobusa gradu Mostaru

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio se vodstvu grada Splita i poduzeću Promet Split

Ilustracija

 Duje Klarić/Cropix

Grad Split darovao je 20 rabljenih autobusa Mostaru, a prvih sedam vozila dopremljeno je u srijedu u gradu na Neretvi čime će se obnoviti 20 godina star vozni park.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio se vodstvu grada Splita i poduzeću Promet Split koje je Mostaru darovalo očuvane autobuse koji su prometovali tek nekoliko godina dalmatinskim središtem.

"Ova obnova voznog parka plod je suradnje s firmom Promet Split. Cilj ovog projekta je osnažiti naš gradski prijevoz kako bi svi žitelji našega grada mogli ugodno putovati u klimatiziranim autobusima", rekao je Kordić.

U Mostar je u srijedu dopremljeno sedam niskopodnih autobusa. Za dva tjedna iz Splita će stići još devet takvih autobusa te, te četiri kombi-busa.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić najavio je kako će grad učestati prometovanje autobusa kako bi se građanima omogućilo povoljnije putovanje.

Ravnatelj javnog gradskog prijevoza Mo Bus Damir Marić rekao je kako je pomoć grada Splita izvanredna jer će uspjeti obnoviti vozni park.

Gradski autobusi koji su prevozili Mostarce stari su 20 godina te su prešli preko milijun i 200.000 kilometara. Gradu Mostaru tijekom 2002. godine vlada Japana donirala je 36 autobusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:23