ODLUKA

GRAD ZAGREB OMOGUĆIO PENZIONERIMA ODGODU PLAĆANJA RAČUNA ZA TRI MJESECA Neće im obračunavati zatezne kamate ni pokretati ovrhe

Milan Bandić
 Srđan Vrančić / CROPIX

Grad Zagreb donio je odluku prema kojoj umirovljenici te građani stariji od 65 godina mogu odgoditi plaćanje računa za tri mjeseca. Ta skupina građana će tako plaćanje svojih računa za usluge Zagrebačkog holdinga, Plinare, Vodoopskrbe i odvodnje, kao i one prema Gradu moći odgoditi za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće im biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati postupci ovrhe.

- Ovo vrijeme zahtijeva i tu vrstu odgovornosti, jer štiteći sebe štitimo svoje bližnje i vlastitu zajednicu. Zbog toga, uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina - stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Milan Bandić.

Isto tako, gradonačelnik poziva sve druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP-Toplinarstvo da reagiraju na isti način. Za kraj poziva stariju populaciju da ne napušta svoje domove.

- Ostanite doma, pratite preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte, oslonite se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda. Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima - onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči - stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Milan Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:24