BANDIĆ ODLUČIO

Grad Zagreb pomaže stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije s 3,3 milijuna kn

Sredstva će biti usmjerena za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu
Milan Bandić
 Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je Zaključak o korištenju sredstava proračunske zalihe u iznosu od 3.300.000,00 kuna kako bi pomogao stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije, priopćili su iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

Sredstva će biti usmjerena za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu u prosincu prošle godine, priopćili su iz Grada Zagreba.

“Ovom humanitarnom i prijateljskom gestom Grad Zagreb pomaže pogođene gradove Petrinju, Glinu, Sisak i Hrvatsku Kostajnicu te općine Lekenik, Sunju, Donje Kukuruzare, Majur, Dvor, Topusko i Gvozd. Svatko od njih primit će financijsku pomoć u iznosu od 300.000,00 kn za sanaciju šteta uzrokovanih potresom. Suosjećamo s našim prijateljima jer smo nažalost i sami prošli sve to. Moralna je obveza glavnog grada Republike Hrvatske pomoći gradovima, općinama i naseljima stradalima u Domovinskome ratu kao i pogođenima elementarnim nepogodama, što smo ovom prilikom i pokazali“, poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Iz Grada Zagreba su podsjetili i kako je gradonačelnik Bandić sa suradnicima i osobno posjetio stradala područja, te kako su zagrebačke gradske službe, prema nalogu gradonačelnika, promptno upućene na potresom razoreno područje Sisačko-moslavačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2022 05:39