SVJETSKI REKORD

Građani bijesni, ulicu od 600 metara koja vodi do našeg velikog trgovačkog centra asfaltiraju - godinu i pol dana!?

Građani su revoltirani enormno dugim trajanjem radova. Grad: ‘Bit će gotovo do kraja mjeseca‘
 Jl Urednici/

Godinu i pol dana traju radovi i asfaltiranje jedne ulice u Zaprešiću dugačke ni manje ni više nego 600 metara.

Riječ je o Krapinskoj ulici koja povezuje mjesto Jablanovec s trgovačkim centrom Westgate, a građani su već toliko revoltirani da su počeli zbijati šale na društvenim mrežama, dok 18 mjeseci, kažu, žive doslovno u prašini.

- Mislim da je naša Krapinska ulica ispunila sve uvjete za Guinnessovu knjigu rekorda. Trebalo bi ju prijaviti tamo za najduži rok izgradnje jedne ceste dugačke cca 600 metara! - našalio se na društvenim mrežama jedan od građana. Drugi također u šali predlaže: - ...Pa da smo pozvali Kineze već bi se davno vozili po najprometnijoj ulici u našem mjestu. Zar ne?

Život u prašini

U Gradu Zaprešiću odgovorili su nam da bi do kraja srpnja sve trebalo biti gotovo.

- Jeste li sigurni? - pita me Kristijan Briški objašnjavajući mi da je to jutro zvao komunalnog redara kako bi zamolio da dođu barem s vodom i zaliju cestu da nije toliko prašnjavo.

- Ljudi već godinu i pol doslovno žive u prašini, sve fasade na kućama su prljave od toga - govori on, a njegov susjed pokazuje nam nogostup zbog kojeg su se navodno radovi oduljili. Riječ je nogostupu koji se proteže tih 600 metara i završava gotovo pa nigdje iako se cesta nastavlja, i napravljeni su nadvožnjaci s nogostupom za pješake prema trgovačkom centru, ali na cesti do njih nema mjesta za pješake.

- Građani hodaju cestom koja ni sama nije baš preširoka, a kad sam ih pitao zašto barem malo ne produlje taj nogostup kad ima mjesta, rekli su mi da imaju sredstva do, vidite, one bandere - kaže nam mještanin. I zaista kod te bandere se završava novi asfalt na kolniku i nogostup.

Objašnjenje Grada

U Gradu Zaprešiću tvrde da su se, "nakon završenih radova gradnje kanalizacije u sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić, izvodili i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže".

- Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije je zatim, u suradnji s Gradom Zaprešićem, krajem 2022. započela s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na suženom dijelu ceste, s ciljem izvođenja proširenja kako bi se dobio kolnik širine šest metara i nogostup širine metar i pol, a postupak je završen početkom ove godine - stoji u odgovoru Ružice Žarko, zadužene za odnose s javnošću pri Gradu Zaprešiću.

U međuvremenu je krenula, nastavlja dalje, sanacija oštećenih prometnica na području Zaprešića, onih u nadležnosti Grada i onih u nadležnosti ŽUC-a, koja je financirana sredstvima Fonda solidarnosti EU, za što je bio zadan rok završetka do kraja lipnja, što je bio prioritet.

- Radovi u Krapinskoj se nastavljaju i trenutno se izvode radovi na potpornim zidovima, nakon čega će se izvesti asfaltiranje. Završetak svih radova očekuje se do kraja ovog mjeseca. Ukupna vrijednost svih radova u Krapinskoj ulici iznosi oko 1,5 milijuna eura, od čega je oko 550.000 financirano iz ŽUC-a, a preostali iznos uložen je iz sredstava Grada i ViO d.o.o - otkriva Žarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:04