ČUDO NA REBRU

GRAĐANI ODUŠEVLJENI LIJEČNIČKIM POTHVATOM, CIJELOG DANA PRISTIŽU ČESTITKE 'Bravo, to su heroji, nismo svjesni da imamo takve genije koji se ne cijene'

 
Tambolaš Marija i Petar drže na rukama svoje četveromjesečne kćeri
 Darko Tomaš / CROPIX

Priča o Valentini i Kristini, bebama koje su rođene kao sijamske blizanke i nakon pet tjedana razdvojene u 15-satnoj operaciji na KBC Rebru u kojoj je sudjelovalo čak 14 liječnika i gotovo isto toliko drugog medicinskog osoblja, dirnula je građane.

Čestitke i poruke podrške pristižu sa svih strana. Čitatelji su oduševljeni liječničkim pothvatom. O takvim bi se temama trebali više pisati, sugeriraju, za razliku od političkih tema od kojih im samo pada raspoloženje.

‘Bravo, o ovakvim uspjesima i temama pišite. Naši liječnici među najboljima samo zaslužuju više pohvala, poštovanja koje treba društvu vratiti. Uvijek je bilo i onih lošijih, ali većina su odlični. Budimo ponosni na njih jer imamo najbolje liječnike i medicinsko osoblje. Čestitke liječnicima i cijelom timu, a djevojčicama brz oporavak i puno sreće u daljnjem životu’, poručila je jedna čitateljica.

‘To su članci koji želimo čitati, o uspjesima naših liječnika. To je dokaz da imamo vrhunske specijaliste, samo nismo svjesni da imamo takve genije koji se ne cijene. Više se cijene gluposti i ispraznosti ovog svijeta’, napisala je druga.

Ima i onih koji smatraju da liječnici poput njih više zaslužuju veće plaće, povlaštene mirovine…

‘I takvi liječnici rade za 12 somova kuna. J**** ti i državu i sustav’, ‘Bravo za cijelu ekipu od liječnika do med. osoblja, to su heroji koji su pokazali pravi profesionalizam, ali su nažalost premalo cijenjeni u ovom društvu što se tiče primanja kao i uvjeta rada. Nažalost mediji više prate razne flundre, hohštaplere i nogometaše nego osobe u medicini koje postižu nadnaravne rezultate u struci. Još jednom sve pohvale’ i ‘Važni su ljudi a ne fasade, čestitam kolegama’, neki su od komentara.

Zaredao se i niz zahvala, a jedan je čitatelj na koncu poentirao:

‘Nije to medicinsko čudo nego vrhunski doktori! Nije to bila sreća nego vještina!’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 13:54