PROBIJANJE ZVUČNOG ZIDA

Građani ponovno u panici, na EMSC-u prijavljivali potres, ali novog podrhtavanja nije bilo...

Nije bila riječ o potresu već ponovno o probijanju zvučnog zida, kako je pravodobno najavio MORH

Prijave potresa u Zagrebu i okolici

 Emsc/

Protekli potresi uvelike su istraumatizirali građane Hrvatske, a dokaz tome je i nedavno probijanje zvučnog zida koje je ih je iznova uznemirilo.

- Zatresla su mi se vrata luđački u dva navrata. Obula sam se, samo što nisam bježala iz stana. Mislila sam da je potres - javila nam je čitateljica Jutarnjeg koja očito nije bila jedina koja je to pomislila.

Naime, na aplikaciji Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) brojni su građani prijavljivali podrhtavanje, no iz samog centra su ubrzo objavili kako nikakvu seizmičku aktivnost nisu zabilježili.

image
EMSC

Kako smo napisali, nije bila riječ o potresu već ponovno o probijanju zvučnog zida, kako je MORH i najavio.

‘U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u srijedu od 10 do 13 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida‘, izvijestilo je Ministarstvo obrane ovaj put na vrijeme.

Naime, protekle subote MORH je tek sat vremena nakon probijanja zvučnog zida obavijestio javnost o svojim letačkim aktivnostima.

Građani diljem Zagreba i okolice pošteno su se preplašili detonacije jer nije bilo najave, no čini se kako je i danas bilo onih koji obavijest MORH-a nisu vidjeli ili su je smetnuli s uma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:23