NOVAC ILI TVRTKE?

GRAĐANI PROTIV KONCESIJE AUTOCESTA, PRODAJE HPB-A I CO-A Hrvati nezadovoljni

 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Što misle o Vladi i njezinim posljednjim odlukama građani su rekli u istraživanju provedenom za Hrvatsku televiziju. A kako premijer i ministri uskoro kreću na dvotjedni odmor, imat će vremena razmisliti zašto građani misle, prema istraživanju, da nisu previše dobro radili, javlja HRT.

Donosimo rezultate ankete koju je za HTV proveo Hendal Market Research na uzorku od 600 ispitanika:

Ocjenjujući rad Vlade na ljestvici od 1 do 5, čak 20,6% ispitanika Vladi je dalo nezadovoljavajuću ocjenu (1), njih još više, 33%, dalo je prolaznu ocjenu dovoljan (2). Gotovo isto toliko ispitanika misli da Vlada radi dobro (3), 7,2% vrlo dobro (4), a samo 1,6% ispitanih građana misli da Vlada zaslužuje najvišu ocjenu (5).

Iako za Banske dvore uopće nema spora o privatizaciji Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, većina građana ne slaže se s takvim odlukama.

Privatizaciju HPB-a tako ne podupire gotovo 79,7% građana dok je za njih 12,5% to prihvatljivo rješenje. Građani nisu oduševljeni ni s privatizacijom naše najveće osiguravateljske tvrtke. Njih nešto više od 80% ne podupire privatizaciju, a samo 11% slaže se s tom odlukom.

Mršavi državni proračun trebao bi podebljati i novac od monetizacije autocesta. Kolikogod Vlada pokušavala građane uvjeravati u ispravnost takve odluke, većina ne misli tako. Njih 70,4% uopće ili uglavnom ne podupire monetizaciju dok njih nešto više od 19% misli da autoceste trebaju u koncesiju, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:41