TESTIRANJE SUSTAVA

Građanima stižu poruke, a ovo je sadržaj: Zagrepčani dobili SMS i prije predviđenog vremena

Testiranje sustava počinje u 9:00 sati slanjem SMS poruke korisnicima mobitela na području Vukovarsko-srijemske županije

Testni SMS

 Jutarnji.hr

U devet sati počelo je testiranje Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama.

"Testiranje sustava počinje u 9:00 sati slanjem SMS poruke korisnicima mobitela na području Vukovarsko-srijemske županije. Nastavlja se u 10:00 sati slanjem poruke za korisnike s područja Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije te u 10:30 za korisnike mobitela iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Korisnici s područja Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije testnu SMS poruku dobit će od 11:00 sati, dok će pola sata kasnije, u 11:30 sati testiranje početi u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Za građane Zagreba slanje SMS poruka počinje u 12:00 sati, a testiranje će završiti u 13:00 sati slanjem SMS poruke korisnicima mobitela s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije", stoji na stranicama MUP-a.

Od pošiljatelja HR112ALERT dobit će SMS poruku sadržaja: „Poštovani/a, primili ste TEST poruku Sustava civilne zaštite za rano upozoravanje i uzbunjivanje. Ne odgovarajte na poruku. Više na poveznici: LINK“.

Zanimljivo, iako se nalazi u gradu Zagrebu, naša novinarka testni SMS primila je u 10.05 sati, a poruka izgleda ovako:

image

Testni SMS, testiranje Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama

Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:40