NOVI MOMENT

Građevinska inspekcija zatvorila gradilište vile šefa HEP-a na otoku Hvaru

Frani Barbariću, inače potpredsjedniku zagrebačkog HDZ-a, gradilište je danas, nakon posjeta inspekcije, zatvoreno i ograđeno trakom

Vila šefa HEP-a; Frane Barbarić

 Screenshot Nova TV, CROPIX

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište kuće šefa HEP-a u Jelsi na otoku Hvaru, objavio je večeras Dnevnik Nove TV.

Frani Barbariću, inače potpredsjedniku zagrebačkog HDZ-a, gradilište je danas, nakon posjeta inspekcije, zatvoreno i ograđeno trakom te se sada ima pravo očitovati. Barbarić, dakle, mora objasniti pod kojim uvjetima gradi kuću, dok građevinska inspekcija kreće s provjerom eventualno izdanih dozvola, projekta te stanja na terenu, javlja Telegram.

Podsjetimo, Nova TV je 13. svibnja objavila kako su na osami blizu mora i oko 20 kilometara od Jelse niknule nekretnine prvog čovjeka HEP-a Frane Barbarića.

Dvije kuće i bazen nalaze se u uvali Sinjava. Do njih vodi makadamska cesta. No, ovo područje nije građevinsko, potvrdili su za Dnevnik Nove TV u Općini Jelsa. Pa se postavilo pitanje - kako je sve niknulo? Barbarić pred kamere nije želio, nego je u pismenoj izjavi poručio: "Radi se o rekonstrukciji postojeće derutne građevine stare više od 50 godina koja je bila nužna kako objekt ne bi postao opasan. Objekt je legaliziran 2015. od svih nadležnih tijela, a na elektroenergetsku mrežu je priključen još krajem 90-ih godina. Stoga molim da ne nasjedamo na insinuacije i namjerna podmetanja.“

Prošlog tjedna objavljeno je pak kako se prvim čovjekom HEP-a od bavi i - Državno odvjetništvo.

"Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje iz članka 212. Kaznenog zakona na Hvaru ističem da sam provjerom utvrdila da je povodom medijskih obavijesti Općinsko državno odvjetništvo u Splitu nalogom odredilo Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, Policijskoj postaji Hvar, provođenje izvida radi pravilnog i potpunog utvrđenja činjeničnog stanja", priopćili su iz DORH-a.

Od splitskog ureda za inspekcijske poslove ministarstva graditeljstva zatražili su žurno postupanje. Istodobno, počeo je postupak i pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

"Danas je povjerenstvo otvorilo predmet protiv obveznika Frane Barbarića vezano za okolnosti iz medija izgradnje privatne nekretnine na otoku Hvaru", potvrdila je prošlog tjedna Mia Jurinić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:49