POSTHUMNO PRIZNANJE

Gradić u Gorskom kotaru proglasio Bandića počasnim građaninom, nisu baš svi oduševljeni

Osim Vrbovskom, Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, rekao je gradonačelnik Mufić
 Bruno Konjevic/Cropix

Prva hrvatska lokalna samouprava koja je postumno proglasila pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića počasnim građaninom je Grad Vrbovsko, javlja Novi list.

Za taj je prijedlog od 17 vijećnika glasovalo njih 12, protiv je bilo njih četvero, a suzdržan je bio jedan.

– Gradu Vrbovsko više od dvadeset godina pomagao je na različite načine: od pomoći pri uređenju nogometnog igrališta, svlačionica i brojnih hortikulturnih aktivnosti pa do posljednje vrijeme iskazanih inicijativa vezanih uz pomoć turizmu. Osim Vrbovskom, Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje - rekao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Dio oporbe koji se ni na koji način nije mogao pomiriti s dodjelom ovako značajnog priznanja kontroverznom zagrebačkom gradonačelniku činili su predstavnici nezavisne liste Dalibora Kratohvila. Tako je dr. Nedeljko Kovačević ovo priznanje nazvao nečasnim činom i uvredom vrijednim i kvalitetnim ljudima iz Vrbovskog koji nikad nisu dobili tu, ni bilo koju slično vrijednu nagradu, a zaslužili su je.

Damir Grgurić podsjetio je na brojne Bandićeve dane u Remetincu i okarakterizirao ga 'potencijalnim kriminalcem', a Dalibor Kratohvil rekao je da ga je sram što je dio ovog Gradskog vijeća koje nagrađuje osobu koja ima 280 kaznenih prijava i koja bi, da je ostala živa, nakon predstojećih izbora, vjerojatno završila u zatvoru.

Bilo kako bilo, prijedlog o dodjeli nagrade Milanu Bandiću na kraju je usvojen uvjerljivom većinom glasova čime je Vrbovsko postala prva hrvatska gradska sredina koja je pokojnom dugogodišnjem gradonačelniku Zagreba dala značajno lokalno priznanje, javlja Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:43