LUKSUZNA DESTINACIJA

Gradnja elitne vile pošla po krivu: Dariju Srni i njegovoj supruzi prijeti masna kazna, evo o čemu je riječ

Inspektori su potvrdili da je materijal od iskopa zemljišta doista i završio na dužobalnoj parceli koja je u statusu pomorskog dobra

Mjesto Lozica na zapadnom ulazu u Dubrovnik već je desetljećima omiljeno odmaralište brojnih hrvatskih ‘odlikaša‘/Darijo Srna

 Tonći Plazibat/Cropix

Darijo Srna, bivši Hajdukov prvotimac, dugogodišnji hrvatski nogometni reprezentativac i današnji trener ukrajinskog Šahtara, te njegova supruga Mirela, kao formalna investitorica, grade vilu s bazenom u elitnom mjestu Lozica kod Dubrovnika, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, kako javlja Nova TV, tijekom zahuktalih radova na lokaciji tik uz obalu i odmah ispod Jadranske magistrale, nasipava se i more, zbog čega bi dobitnik Torcidine nagrade "Hajdučko srce" i njegova bolja polovica moglo platiti kaznu i do 130 tisuća eura.

Kako se navodi, zbog ugrožavanja pomorskog dobra ispod gradilišta na koje se odlaže otpad, inspekcijske službe Lučke kapetanije Dubrovnik zaprimile su prijavu u kojoj se tvrdi da se (g)radi i u zoni koja je javno dobro, te kako je dio materijala završio u moru.

Inspektori su potvrdili da je materijal od iskopa zemljišta doista i završio na dužobalnoj parceli koja je u statusu pomorskog dobra, ali i u plavom Jadranu, te je investitorici izdan usmeni nalog za uklanjanje materijala. Za nasipavanje mora i odlaganje materijala na obalu i u more kazne se kreću od 1000 do 130 tisuća eura.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je prije godinu dana prva pisala o projektu supružnika Srna koji su u Lozici, priobalnom naselju smještenom sa zapadne strane mosta dr. Franja Tuđmana, kupili nedovršenu, ali legaliziranu kuću.

Premda rođenjem Metkovac, Darijo Srna do danas je itekako vezan uz biser hrvatskog juga. U Dubrovniku se, naime, vjenčao sa svojom izabranicom, prije 13 godina u vili "Agava".

Osim na sportsko-menadžerskom planu, dugogodišnji rekorder po broju nastupa za hrvatsku izabranu vrstu, kojeg je uspio preskočiti tek "vječni" Luka Modrić, primjetno je angažiran i na nekretninskom terenu.

image

Mjesto Lozica

Cropix/afp/

Uz obiteljski dom u zagrebačkog elitnoj podsljemenskoj zoni, te turističku vilu kod hotela "Berulia" u Brelima gdje su im "širi susjedi" brojni bivši Vatreni poput braće Nike i Roberta Kovača ili Giovannija Rosse, bračni par Srna odlučio se za akviziciju nedovršenog dvojnog objekta i pratećeg zemljišta pred vratima Dubrovnika, ukupne površine gotovo 500 četvornih metara, piše Slobodna Dalmacija.

Lani su zatražili i dobili građevinsku dozvolu za (na)dogradnju i dovršetak spomenute kuće, te uređenje otvorenog bazena u Lozici. Riječ je o vrlo atraktivnoj lokaciji, poznatoj među hrvatskom društvenom i poslovnom "kremom" još od vremena prije više od pola stoljeća.

U susjedstvu buduće nove vile bivšeg Vatreniog, vjerojatno namijenjene luksuznom turističkom iznajmljivanju, nalaze se, među ostalima, ništa manje privlačne kuće operne primadone Ruže Pospiš Baldani, ali i Zdeslava Barača, nekadašnjeg čelnika Hrvatskog odbojkaškog saveza, poznatog i kao sina danas pokojnog Nevena Barača, čovjeka koji je ostavio trag u sportskim upravljačkim vodama, ali je ostao ponajprije zapamćen kao direktor u velikoj aferi potonule Dubrovačke banke.

Još se jedno ime izdvaja u budućem susjedstvu nekadašnjeg hajdukovca Srne, a to je Mark Viduka, bivši dinamovac i australski reprezentativac hrvatskih korijena koji je za svoje jadransko utočište odabrao Lozicu.

Kuće, vile i poslovne prostore u Dubrovniku, među ostalima, već imaju hrvatski i bosansko-hercegovački sportaši i treneri Emir Spahić, Edin Džeko, Vahid Halilhodžić, Jasmin Repeša i Bojan Bogdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:53