OPUS ARENA

Gradnja stadiona je koštala 80 milijuna eura, a s tribine već otpadaju komadi betona: Iz kluba objasnili što se dogodilo

Došlo je do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena

Arhiva

 Ivan Peric/Cropix

S donjeg dijela istočne tribine Opus Arene u nedjelju su za vrijeme derbija između Osijeka i Dinama na pločnik ispod tribine otpali komadi betona, koji srećom nikoga nisu ozlijedili, ali su izazvali čuđenje i bojazan s obzirom da je riječ o potpuno novom stadionu.

Kako je moguće da s njega već sada otpada beton? Zbog toga su klupski čelnici još sinoć stupili u kontakt s građevinskim stručnjacima i inspektorima, koji su već u ponedjeljak ujutro pristupili ispitivanju svih okolnosti ovog potencijalno velikog problema.

Je li i netko tijekom izgradnje 80 milijuna eura vrijednog stadiona nešto zabrljao i, što bi se narodski reklo, ‘sfušario‘ radove na kapitalnoj investiciji, pitanje je koje si postavljaju brojni Osječani, pa tako i ljudi u klubu. Iz NK Osijek kratko su nam poručili da će tijekom današnjeg dana izaći s preliminarnim informacijama o ovoj poprilično neugodnoj situaciji.

Podsjetimo, izgradnja stadiona počela je 2019. godine, a tadašnja uprava kluba na čelu s Ivanom Meštrovićem izgradnju je povjerila osječkoj tvrtki Eurokamen. Oni su u sljedeće dvije godine podigli konstrukciju, odnosno izgradili tribine, a onda su se pojavili problemi na relaciji klub - Eurokamen, koji su rezultirali jednogodišnjim zastojem na gradilištu te u konačnici jednostranim raskidom ugovora s Eurokamenom. Iz kluba su to objasnili tvrdnjom da je ugrožen završetak projekta pa su radove na dovršetku stadiona povjerili Strabagu, a s Eurokamenom su završili na sudu.

Opus Arena kao najmoderniji i najljepši hrvatski stadion sa 13.005 sjedećih mjesta otvorena je prošloga ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:55