‘NEMA PRAVIH RIJEČI‘

Gradonačelnici Atene i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubojstvo 29-godišnjeg navijača AEK-a

‘Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu‘, rekli su gradonačelnici

Tomislav Tomašević

 Damir Krajac/Cropix

Gradonačelnici Atene i Zagreba Kostas Bakojanis i Tomislav Tomašević zajedničkom su izjavom najoštrije osudili ubojstvo 29-godišnjeg navijača atenskog AEK-a Michalisa te poslali poruku protiv nasilja.

"Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece", poručila su dvojica gradonačelnika, priopćeno je u srijedu ujutro iz Grada Zagreba.

„Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja“, ističu Bakojanis i Tomašević, izražavajući nadu da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

image

Kostas Bakojanis

Nicolas Koutsokostas/NurPhoto/NurPhoto via AFP

„U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“, poručili su gradonačelnici Atene i Zagreba.

Gradonačelnik Tomašević u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atene, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskrenu sućut svim Atenjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakojanisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:45