MATO FRANKOVIĆ

Gradonačelnik Dubrovnika: ‘Turistički rezultati su katastrofalni, u kolovozu trebamo jednu stvar‘

Lani su na današnji dan u Dubrovnik sletjela 154 aviona, a danas samo 55, rekao je gradonačelnik
Mato Franković
 Bozo Radic/CROPIX

Uz vrućine, Hrvatska i Europa spremaju se za još jedan vikend i smjenu turista. Odlaze i dolaze, ali ne i na jug Hrvatske.

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, grada najpogođenijeg korona krizom, za Dnevnik Nove TV rekao je da se na samom kraju srpnja u Dubrovniku odmara 8800 gostiju.

- To je 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Kako bi se pokazala dramatičnost situacije - lani su na današnji dan u Dubrovnik sletjela 154 aviona, a danas 55. Prošle godine je na današnji dan došlo 16.500 gostiju, a ove godine samo 2400. Dubrovnik uistinu bilježi katastrofalne turističke rezultate - otkrio je Franković.

Na pitanje što bi za Dubrovnik značilo ako i kolovoz bude loš poput srpnja, gradonačelnik kaže kako bi kolovoz mogao biti dobar.

- Potrebno je da nam avionske linije ostanu i ako to tako ostane, ako nas se ne uvede u karantenski sustav od strane naših prioritetnih tržišta, Dubrovnik će preživjeti ovu godinu - izjavio je.

Dodaje da se Dubrovnik priprema i za najcrnji scenarij.

- U procesu smo ishođenja kreditnog zaduženja u iznosu od 100 milijuna kuna kako bi pomogli svima onima koji iznimno trpe, a to je dubrovačko gospodarstvo - rekao je za Dnevnik Nove TV.

Franković zaključuje da Dubrovnik ''više nikad ne smije biti monokulturni grad koji ovisi isključivo o turizmu''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:51