KARLO STARČEVIĆ

Gradonačelnik Gospića nastavlja praksu stipendiranja najboljih studenata svojom plaćom

Devet stipendija od 600 do 1.300 kuna na mjesec dodijelit će Starčević za ovu akademsku godinu
Karlo Starčević
 Roberto Orlic/Cropix

Devet stipendija od 600 do 1.300 kuna na mjesec dodijelit će gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) za ovu akademsku godinu, čime nastavlja praksu da svoju plaću daje najboljim studentima, priopćeno je iz ureda gradonačelnika.

Rok za prijavu je 26. prosinca, a kriterij za dodjelu je uspjeh studenta u prošloj godini, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima, objavljeni radovi i osvojene nagrade, vrsta studija s obzirom na deficitarna zanimanja te socijalno – materijalno stanje kandidata.

S obzirom na to da svoju gradonačelničku plaću dijeli studentima, gradonačelnik zapravo volontira, i to s ciljem, kako piše u priopćenju, da “podiže znanje i sposobnost svojih mladih sugrađana kako bi se zadovoljila potreba za stručnim kadrovima na području grada Gospića”.

“Kao deficitarna zanimanja od interesa za Gospić u ovoj akademskoj godini izdvojeni su elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, strojarstvo i medicina, sve s ciljem da se studenti, koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate, a imaju slabe imovinske prilike, potaknu na daljnje školovanje”, stoji u priopćenju.

Neki studenti koji su dobivali stipendiju od gradonačelnikove plaće danas su u Gospiću liječnici, inženjeri ili profesori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:45