SUKOB U LICI

GRADONAČELNIK GOSPIĆA O DOLASKU VOJSKE ZBOG SNIJEGA 'Na sastanku našeg stožera mi smo se samo pogledavali i pitali se tko ih je uopće zvao...'

 
 Hanza Media

Gradonačelnika Karla Starčevića (HSP) prilično je iživciralo to što mu je prošlog četvrtka vojska čistila tri dvorišta na području Gospića jer, kaže nam, niti mu je trebala njihova pomoć, niti ju je tražio.

- Na sastanku našeg stožera mi smo se samo pogledavali i pitali se tko ih je uopće zvao, ali nitko nije znao odgovor. Taj tko jest samo je htio prikazati Gospić kao grad slučaj, a mene nesposobnim - kaže gradonačelnik Starčević koji se javno zahvalio pukovniku Tomislavu Kasumoviću i njegovim vojnicima na dolasku, naglašavajući da mu njihova pomoć nije bila potrebna.

Karlo Starčević navodi da su u pozadini bile političke smicalice, a u koga uperuje možda se da iščitati iz pisma koje je poslao županu Darku Milinoviću u kojemu mu objašnjava da je “snijeg padao, a tako će vjerojatno biti u vjekove u Lici”.

U čudu

- Visina snijega 15-20 cm, sa 21. na 22. veljače, gotovo je zanemariva, a navedenih datuma bilo je oko 98% cesta na prostoru grada Gospića prohodno. Čudi nas zato zašto je 22. veljače nastala panika u Ličkoj županiji, kad je samo nekoliko seoskih odvojaka bilo prohodno, ali neočišćeno. Još nas više čudi nepotrebno aktiviranje HV-a na čišćenju privatnih dvorišta i parcela te dvorišta i pristupa OŠ dr. Jure Turića i parkirališta Dječjeg vrtića Pahuljica, koji su bili ujutro očišćeni - pita Starčević Milinovića, navodeći da je neprohodna samo jedna cesta Brušane - Staro Selo, čije je čišćenje u tijeku.

Županov dopis

Samo dan kasnije Milinoviću (HDZ), sada ne kao županu nego kao šefu Stožera civilne zaštite, pismo šalje Starčevićev zamjenik Ivica Tomljenović (HSP) u kojem moli - pomoć vojske, i to zato što je zbog “obilnih snježnih nanosa četvrti dan zatvoren pristupni put do Starog Sela i Brušana u duljini od 1500 metara, zbog čega su tri kućanstva odsječena”. Za proboj mu je, navodi, potrebna teška mehanizacija HV-a.

Župan Milinović kaže da je poslao dopis svim gradovima i općinama i pitao ih trebaju li pomoć vojske, a samo Gospić nije odgovorio, kao i da ne zna tko je vojsku angažirao u Gospiću prvoga dana.

- Starčević iza svakog drva vidi mene i neku zavjeru. On misli da ja samo nazovem ministra Krstičevića i kažem da šalje vojsku. Ne razumije proceduru. Nakon svega njegov zamjenik šalje zahtjev za pomoć. Možda su posvađani, ne znam što im je - kaže Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:12