SUMNJA U REZULTATE

Gradonačelnik Kastva tvrdi da manjka stanovnika nema, pozvao nepopisane da mu se jave

Kastav je peti grad u Hrvatskoj po broju djece na stotinu stanovnika i na vrhu ljestvice po doseljavanju, kaže Matej Mostarac

pogled na grad Kastav

 Tea Cimas/CROPIX

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac pozvao je putem Facebooka građane da mu se jave ako nisu popisani na zadnjem popisu stanovništva, izrazivši skeptičnost prema točnosti podataka. Naime, Grad Kastav je prema popisu stanovništva iz 2011. imao 10.440 stanovnika, dok ih po novom popisu ima 10.265 te je u malom minusu u odnosu na prije deset godina.

"Prošlo je već nekoliko dana od objave rezultata popisa stanovništva, no ne stišava se rasprava o točnosti podataka. Kastav nije jedini grad koji izražava skepsu oko broja stanovnika i iako imamo mali manjak u odnosu na raniji popis, svi podaci ukazuju da manjka ne bi trebalo biti", poručio je Mostarac.

Obrazložio je da tako misli jer Kastav bilježi stalni rast djece u vrtićima, rast razrednih odjeljenja u školi, ozbiljan rast broja birača i veliki rast prijava prebivališta.

"Osim toga, Kastav je peti grad u Hrvatskoj po broju djece na stotinu stanovnika i na vrhu ljestvice po doseljavanju stoga imamo argumenata za sumnju u točnost podataka", izjavio je gradonačelnik Kastva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:42