OSTAJE NA DUŽNOSTI

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić napustio HDZ: ‘Razriješit ću situaciju putem institucija‘

‘Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali te me ova situacija obvezuje da radim još jače‘
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić
 Te Piskor/Cropix

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na Facebooku je objavio kako napušta HDZ nakon afere u kojoj je optužen da je uhljebljivao i kupovao vijećnike.

"S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u 'baraci' u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice. Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana. Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane", napisao je Babić na Facebooku.

Podsjetimo, direktorica kutinske Eko Moslavine Adrijana Cvrtila izašla je u javnost i za 24sata razotkrila zapošljavanje u tom poduzeću, priznavši da je morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a. Navodno je pri svemu posredovao upravo gradonačelnik Babić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2022 20:01