ODLAZAK

Gradonačelnik Ludbrega napustio SDP: Na izbore idem kao nezavisni; Stranka: Jaki smo, ne ovisimo o pojedincima

‘Kako bih ostao dosljedan odgovornom načinu svog dosadašnjeg političkog rada, na predstojeće izbore izlazim kao nezavisni kandidat‘
Dubravko Bilić
 Tomislav Kristo/Cropix

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić u ponedjeljak navečer je objavio da napušta SDP-a te na predstojeće izbore izlazi kao nezavisni kandidat za gradonačelnika, a iz županijskog SDP-a su odgovorili da su oni "jaka stranka koja niti na jednoj razini ne ovisi o pojedincima".

Bilić ističe kako je nakon više od dvadeset godina provedenih u SDP-u gdje je, između ostalog, obnašao funkciju saborskog zastupnika te u dva mandata dužnost gradonačelnika Grada Ludbrega, podnio ostavku na članstvo u stranci, kao i na sve stranačke dužnosti. Na izbore izlazi kao nezavisan kandidat.

"Kako bih ostao dosljedan odgovornom načinu svog dosadašnjeg političkog rada, pred Ludbrežanke i Ludbrežane na predstojeće izbore izlazim kao nezavisni kandidat te od njih tražim još jedan mandat i povjerenje da vodim naš grad", objavio je Bilić na Facebooku.

Dodao je i kako je dosadašnje povjerenje birača u Ludbregu opravdao najboljim korištenjem EU fondova, razvojem Ludbrega u gospodarsko središte, obogaćivanjem turističke i kulturne ponude, kao i transformacijom Ludbrega u zeleni grad.

"Moj je fokus bio i ostao briga za malog čovjeka i njegove potrebe u zajednici u kojoj živi kako ne bi svoju sreću tražio negdje drugdje. Vjerujem da građani vide koliko smo zajedno Ludbreg učinili boljim te da će mi još jednom ukazati povjerenje da zajedno istom snagom nastavimo i dalje", poručio je bivši SDP-ovac Bilić.

SDP: Svatko bira svoj put pa tako i Bilić

Nedugo nakon njegove objave uslijedila je reakcija varaždinskog županijskog SDP-a, odnosno predsjednice i saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora koja je u priopćenju naglasila da SDP bez obzira na odlazak pojedinaca ostaje jaka stranka.

"SDP je jaka stranka koja niti na jednoj razini ne ovisi o pojedincima, bez obzira jesu li oni samo članovi ili obnašaju neku od funkcija u stranci ili vlasti. SDP okuplja članstvo i birače oko ideje socijaldemokracije, ideje pravednog društva u kojemu svaki pojedinac treba imati jednake šanse da uspije vlastitim radom i sposobnošću. SDP je stranka koja svoju snagu crpi iz brojnog članstva povezanog upravo oko ideje socijaldemokracije", poručila je Antolić Vupora.

Dodala je i kako svatko bira svoj put pa tako i kolega Bilić. Na kraju je poručila da SDP Varaždinske županije beskompromisno ide dalje u pripremama za lokalne izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 17:24