MISLE OZBILJNO

GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ ŽELI IMUNOLOŠKI 'Preuzet ćemo proizvodnju i zadržati sve radnike'

Dio Imunološkog zavoda koji je proizvodio bakterijska cjepiva s vremenom bi prenamijenili u Muzej razvoja biotehnologije
 Damir Krajac / CROPIX

HRT je objavio Pismo namjere Grada Zagreba za Imunološki zavod. U njemu se obvezuju preuzeti i unaprijediti cjelokupnu proizvodnju, osigurati povrat izgubljenih dozvola te zadržati sve radnike. Prostore u kojima su se proizvodila virusna cjepiva planiraju pripojiti Specijalnoj bolnici za plućne bolesti.

Dio Imunološkog zavoda koji je proizvodio bakterijska cjepiva s vremenom bi prenamijenili u Muzej razvoja biotehnologije.

HRT također doznaje i da je postignut dogovor o novom čelnom čovjeku Imunološkog zavoda.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je kako je Vladi popodne uputio pismo namjere da Grad Zagreb preuzme Imunološki zavod.

Da će pismo namjere danas uputiti Vladi gradonačelnik Bandić najavio je ranije novinarima, tijekom današnjeg obilaska gradilišta vrtića, osnovne škole i IV. gimnazije na zagrebačkoj Kajzerici, no ni tada nije želio govoriti što točno to pismo sadrži.

Gostujući jutros na Radio Sljemenu ocijenio je kako se nije smjelo dopustiti da Imunološki zavod ode u stečaj, te pozvao nadležne institucije da provjere zašto je taj zavod propao i kome je to bilo u interesu.

"Način na koji se stečaj dogodio upućuje na marifetluke, ali neka institucije rade svoj posao. Mi smo se upustili u ovo samo da spasimo čast 120 godina tradicije Imunološkog zavoda i 220 ljudi i nećemo šutke prelaziti preko toga", poručio je Bandić.

U toj radijskoj emisiji rekao je i kako je će u pismu namjere biti navedeno zašto su u Gradu zainteresirani za Zavod i što su spremni učiniti nakon njegova preuzimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:40