USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU

Gradonačelnik N. Vinodolskog obitelji zamjenika direktora Hrvatskih voda platio ljetovanje!

 Davor Pongračić / CROPIX

NOVI VINODOLSKI - Optužnica protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog, člana predsjedništva HDZ i predsjednika primorsko-goranske organizacije te stranke, Olega Butkovića za zlouporabu gradonačelničke funkcije, koju je podignuo USKOK, stigla je na Županijski sud u Rijeci, doznaje se iz toga suda.

Butkovića se tereti da je u kolovozu 2009. godine kao odgovorna osoba iz proračunskih sredstava grada platio boravak u Novom Vinodolskom tadašnjem zamjeniku direktora Hrvatskih voda Siniši Šircu i članovima njegove obitelji te time počinio štetu gradu od 33.000 kuna, potvrdio je Butkovićev odvjetnik Milenko Škrlec. On je izvijestio da je već uputio odgovor Županijskom sudu na optužnicu.

Uz Butkovića, optužen je i Širac i to za poticanje na to kažnjivo djelo.

Grad Novi Vinodolski je u kolovozu 2009. godine službeno pozvao na svoju tradicionalnu manifestaciju "Ružica Vinodola" i proslavu Dana domovinske zahvalnosti osobe iz političkog i gospodarskog života a među njima i predstavnika Hrvatskih voda. Stigao je Širac ali ne sam nego s članovima svoje obitelji. Smješteni su u hotelu te je sve troškove podmirio grad Novi Vinodolski, utvrdio je USKOK.

Oleg Butković: To je politička optužnica

NOVI VINODOLSKI - Novljanski gradonačelnik Oleg Butković (HDZ) na konferenciji za novinare sazvanoj nakon objavljivanja vijesti da je USKOK protiv njega podignuo optužnicu, ocijenio da je riječ o političkoj optužnici, a da će pred hrvatskim pravosuđem, u koje ima puno povjerenje, dokazati svoju nedužnost.

Na konferenciji je Butković je pojasnio što se sve zbivalo u ljetu 2009. godine kada je Širac, zajedno s mnogobrojnim političkim dužnosnicima i gospodarstvenicima boravio u Novom Vinodolskom tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te održavanja tradicionalne turističko-promidžbene priredbe „Ružica Vinodola“.

Širac je u Novom Vinodolskom boravio s obitelji u visokorangiranom hotelskom Resortu Novi Spa.

"Mene je USKOK-u prijavila gradska vijećnica Snježana Klaić (SDP), jedna od direktorica u Hotelima Novi Spa, a glavni svjedok optužbe je Gordan Širola, jedan od suvlasnika (uz Brunu Orešara) te tvrtke i to 30. studenoga 2011., nedugo nakon što sam zatražio pokretanje stečajnog postupka u toj tvrtki što državi duguje 30 milijuna kuna", rekao je Butković.

Objašnjavajući razloge ugošćavanja Širca, Butković je rekao kako je 2009. na poglavarstvu donesena odluka da se ljude koji mogu pomoći promociji Novog Vinodolskog pozove i počasti smještajem, a to smo radili godinama. Za Širca znam da je bio, a za njegove članove obitelji neka utvrdi sud jesu li bili i je li njihov boravak zaista plaćen gradskim novcem, dodao je novljanski gradonačelnik.

To je politička optužnica i nova faza nastojanja da se uništi HDZ, no ne pristajem ni na kakav političko-medijski reket i dokazat ću ispravnost svojih postupaka te ponovno pobijediti na sljedećim lokalnim izborima, rekao Butković koji u drugom mandatu obnaša dužnost gradonačelnika Novog Vinodolskog.

Rekao je i da je konferencija za novinstvo trebala biti održana u Zagrebu, gdje je i pokrenut postupak na tamošnjem Županijskom sudu. No sada je prebačen na riječki Županijski sud, što je Butkoviću neobično pa je kako je rekao, zbog brzine u dogovoru s vrhom stranke tiskovnu konferenciju održao u Novom Vinodolskom.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Butković, koji je i predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije i član Predsjedništva HDZ-a drži da je moguća smišljena podudarnost što se ova optužnica podiže prije sljedećih lokalnih izbora.

Tvrdi i da su posrijedi moguća i zakulisna podmetanja, ali da bi mnogo toga, o čemu sada ne želi govoriti, moglo izići na vidjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:10