POTENCIJALNO ŽARIŠTE

Gradonačelnik Ogulina: ‘Upravo sam iz medija saznao da sam pozitivan na koronavirus!‘

Gradonačelnik Domitrović za sada ne pokazuje simptome i radi od kuće. On će sada morati pobrojati svoje kontakte unatrag 48 sati
 Dalibor Domitrović
 Srdjan Vrancic/Cropix

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je u četvrtak u kasnim večernjim satima iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Vijest je dočekao u samoizolaciji, gdje se nalazi kao kontakt Daniela Vukelje, svojeg zamjenika u gradskoj upravi, koji je na Covid-19 pozitivan od srijede.

Ogulin bi tako mogao postati novo korona-žarište, Vukelja je, kako nam je to ranije potvrdio, pobrojao 11 kontakata iz gradske uprave od ukupno njih četrdesetak s kojima je ostvario bliski kontakt. Neovisno o njima, jučer su u istom gradu zabilježena četiri slučaja, otprije imaju šest.

Odmah po saznanju da je obolio dogradonačelnik, gradska uprava je zatvorena, ali je nakon što su utvrđeni njegovi kontakti koji su završili u samoizolaciji i otvorena za građane građane, te i sada normalno radi. Dogradonačelnik Vukelja nam je jučer rekao kako ima simptome te se izolirao sa suprugom od ostatka obitelji na gornjem katu kuće, s obzirom da i ona pokazuje simptome, pa sumnja da će i njezin nalaz koji čekaju i trebao bi stići danas - biti pozitivan.

Domitrović za sada ne pokazuje simptome i radi od kuće. On će sada morati pobrojati svoje kontakte unatrag 48 sati, te je pitanje hoće li se na njemu naći netko od preostalih djelatnika Grada.

Gradonačelnik se sinoć oko ponoći obratio svojim sugrađanima objavom na Facebooku odmah nakon što je dobio informaciju da je pozitivan, a to je, kako je napisao, doznao iz medija.

- Poštovane sugrađanke i sugrađani, već dva dana nalazim se u samoizolaciji zbog sumnje da sam zaražen koronavirusom. Danas sam bio na testiranju i upravo sam iz medija saznao da je test pozitivan! Nemam nikakve simptome i dobro se osjećam. Naravno, u samoizolaciji ostajem do potpunog ozdravljenja. Sa radom nastavljam iz samoizolacije, putem e -maila, telefonske i video veze. Nažalost, virus se uvukao u sve pore društva i izgleda da počinjemo plaćati danak neodgovornog ponašanja.
Sve vas pozivam na odgovorno ponašanje, pratite naputke struke i budite odgovorni. Živi, zdravi i negativni na virus bili, napisao je Domitrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:18