‘NEMA OPASNOSTI‘

Gradonačelnik Opatije: ‘Paket zbog kojeg je evakuiran hotel Ambasador nije sadržavao eksploziv‘

Oglasili su se priopćenjem i iz Liburnia Riviera hotela, u čijem okrilju djeluje hotel Ambasador

Hotel Ambasador u Opatiji

 Damir Skomrlj/Cropix

Pronađeni predmet u opatijskom hotelu Ambasador nije sadržavao eksplozivno sredstvo te nema nikakve opasnosti za sigurnost građana, objavljeno je u ponedjeljak navečer na stranicama Grada Opatije.

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin potvrdio je na Facebooku kako je u ponedjeljak u hotelu Ambasador pronađen sumnjiv predmet te da su na mjesto događaja upućeni policajci Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, Policijske postaje Opatija i Policijske uprave primorsko-goranske. Prilikom njihove intervencije provedena je i djelomična evakuacija iz hotela.

"Nakon uspješno završene akcije razgovarao sam s načelnikom Policijske postaje Opatija, Tomislavom Milkovićem, koji mi je potvrdio da je pronađeni predmet na siguran način neutraliziran te da nema nikakve opasnosti za javni red i sigurnost", naveo je Kirigin.

Oglasili su se priopćenjem i iz Liburnia Riviera hotela, u čijem okrilju djeluje hotel Ambasador, navodeći kako je u vanjskom krugu hotela pronađen sumnjiv predmet.

"Prema naputku policije, a u svrhu potpune sigurnosti naših gostiju i zaposlenika, iste smo zamolili da privremeno napuste hotel. Gostima je omogućen povratak u hotel u najbržem mogućem roku. Hotel nastavlja s redovnim poslovanjem", navode Liburnia Riviera hoteli.

Primorsko-goranska policija potvrdila je da je dojavu dobila u 11.35 sati. "Tijekom pregleda su policijski službenici pronađeno sredstvo na siguran način izdvojili i neutralizirali. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", stoji u policijskom priopćenju.

Hotel je ponovno otvoren oko 16.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 22:21