NOVA POTENCIJALNA AFERA

GRADONAČELNIK POŽEGE OD VIJEĆNIKA TRAŽIO DA MU PLATI 2000 KN MJESEČNO? Lokalni političar iznio teške optužbe, prvi čovjek grada: Ovo je postalo suludo

 
Darko Puljašić, arhivska fotografija
 Vlado Kos / CROPIX

Nova potencijalna afera potresa Požegu. Tamošnji HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Dragan Borevac navodno je u posljednjih nekoliko mjeseci od svojih naknada koje je primao kao potpredsjednik Vijeća te kao predsjednik NO-a komunalne tvrtke Tekija (ukupno 5600 kuna) svakoga mjeseca davao 2000 kuna gradonačelniku Darku Puljašiću (HDZ). Tu priču javno je iznio Ivan Albreht, član Gradskog odbora HDZ-a Požega.

- Prije neka tri tjedna kolega Borevac se u jednom našem društvu požalio kako svakoga mjeseca daje od svojih naknada 2000 kuna gradonačelniku Puljašiću, koje on potom prosljeđuje našem bivšem stranačkom kolegi Igoru Krizmaniću. Kolega Borevac rekao nam je i kako ga je u kolovozu, kada je gradonačelnik bio na godišnjem odmoru, nazvao Krizmanić i tražio da mu on osobno donese novac, da ne čeka povratak Puljašića s godišnjeg. Borevac je to i učinio, a onda ga je nedugo zatim Krizmanić nazvao i rekao da nedostaje još 1600 kuna. Iz toga smo zaključili da je gradonačelnik Krizmaniću davao 3600 kuna mjesečno, a što je iznos koji je ovaj izgubio nakon što je u ožujku izbačen iz HDZ-a i otišao s funkcije potpredsjednika Vijeća za koju je primao 3600 kuna mjesečno. Vjerojatno je ostalih 1600 kuna gradonačelnik uzimao od drugih vijećnika - rekao nam je Albreht, a na naše pitanje jesu li kome to prijavili odgovorio je niječno.

- Smatrali smo da to treba učiniti kolega Borevac, jer se o njemu radilo. No, sada će valjda institucije odraditi svoj posao - rekao je Albreht.

Gradonačelnik Puljašić kojega smo dobili telefonskim putem kratko je poručio.

- Ovo je već suludo. Uopće ne želim ovakve navode komentirati. Glupo je bilo što komentirati - rekao je Puljašić, a isti odgovor dobili smo i od Krizmanića. Borevac se, pak, nije se javljao na naše telefonske pozive.

Portal Telegram je objavio da im je Borevac na pitanje o ovom slučaju odgovorio:

- Mislim da nisam dužan široj javnosti pojašnjavati što radim sa svojom naknadom.

Više informacija o ovom slučaju nije imao ni predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a i Gradskog vijeća Požege dr. Željko Glavić.

- Nisam se uspio ni čuti ni vidjeti s gradonačelnikom Puljašićem. U svakom slučaju o tome ćemo razgovarati kako bismo utvrdili je li istina to što je objavljeno ili je možda riječ o nekoj osvetničkoj misiji ljudi koji su se gradonačelnikom razišli u posljednjih nekoliko mjeseci. Inače, o ovome se posljednjih tjedana pričalo u kuloarima, ali nitko nije rekao ništa javno, pa nismo mogli ništa ni poduzeti u tom smislu - kazao je dr. Glavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:15