NAMJEŠTANJE POSLOVA

Gradonačelnik Požege podnio ostavku na mjesto zastupnika u Saboru: ‘Priznajemo pogrešku‘

Na pitanje hoće li Puljašić biti isključen iz HDZ-a, premijer je odgovorio da će o tome odlučiti županijska organizacija
Darko Puljašić
 Grad Požega

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić podnio je ostavku na mjesto zastupnika u hrvatskom Saboru, potvrdio je premijer Andrej Plenković. Na pitanje hoće li Puljašić biti isključen iz HDZ-a, premijer je odgovorio da će o tome odlučiti županijska organizacija.

HDZ još nije odlučio tko će ga zamijeniti u saborskim klupama. Puljašića, kako smo neslužbeno doznali, očekuje još sankcija, ali još nije poznato radi li se samo o smjeni s mjesta predsjednika gradskog odbora HDZ-a ili će možda biti isključen iz stranke.

Puljašićeva ostavka uslijedila je nakon što je portal Telegram objavio dijelove tajno snimljenog razgovora iz kojeg se vidi da su on i njegov dogradonačelnik Mario Pilon vrše pritisak na direktora gradske tvrtke Komunalac Josipa Viteza da poslove na energetskoj obnovi zgrada u Požegi dodijeli određenim tvrtkama.

Novinar Jutarnjeg upitao je premijera zašto je Puljašić uopće završio na listi za Sabor jer je već tada imao optužnicu.

- Predsjednik županijske organizacija u posljednji trenutak je odustao od kandidature, a mi smo htjeli imati nekoga iz Požege. Nažalost, ne možemo uvijek pogoditi, ali pogreške možemo priznati. To je već veliki korak od sedam milja. Neka institucije rasvijetle ovaj slučaj, pa neka odgovara onaj tko mora odgovarati.

Plenković je dodao da on nije znao za cijeli slučaj, 'bez obzira na istančane radare'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 21:16