‘BILA MI JE ČAST...‘

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj razočaran jer neće biti na listi SDP-a: ‘Čudni kriteriji‘

‘Osobno smatram da sam sukladno rezultatima trebao biti dio liste, no ponekad prevladaju neki drugi kriteriji‘, rekao je Vešligaj‘
Marko Vešligaj
 Goran Mehkek/Cropix

Dok je Glavni odbor SDP-a u subotu odlučivao o nositeljima lista Restart koalicije za predstojeće parlamentarne izbore, sve je više onih koji su nezadovoljni jer se nisu našli na njima. Jedan od njih je i Marko Vešligaj, SDP-ov gradonačelnik Pregrade i zastupnik u dosadašnjem sazivu Sabora, koji je svoje stajalište objasnio na svojoj službenoj Facebook stranici. Prenosimo ga u cijelosti:

- Danas su objavljene liste SDP-a za parlamentarne izbore, na kojima se unatoč kandidaturi nije našlo moje ime. Prvo bih želio zahvaliti svim gradskim i općinskim organizacijama SDP-a Krapinsko-zagorske županije, njih ukupno 17 koje su me predložile kao kandidata za Hrvatski sabor.

Hvala i svima koji se javljate, komentirate i dajete podršku. Osobno smatram da sam sukladno rezultatima trebao biti dio liste, no ponekad prevladaju neki drugi kriteriji. Uvjeren da u politici nema pozicija na koje smo pretplaćeni, želim puno uspjeha kolegama i dat ću svoj doprinos u kampanji Restart koalicije, a na građanima je da odluče i izaberu ljude koji će ih najbolje zastupati u državnim strukturama.

Bila mi je čast biti zastupnik i boriti se za interese Zagorja, iako je ponekad to bilo teško spajati s funkcijom gradonačelnika, koja mi je ipak uvijek bila na prvome mjestu. Nastojat ću se sad još više posvetiti svojim gradonačelničkim obvezama te iskoristiti svoje znanje i iskustvo za razvoj Pregrade - napisao je Vešligaj na društvenoj mreži.

Kao što smo izvijestili, na samoj sjednici Glavnog odbora dio predloženih kandidata izrazio je nezadovoljstvo te su u konačnici Ranko Ostojić, Joško Šupe i Mišo Krstičević i odbili biti na listi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:13