REFERENDUM O BRAKU

GRADONAČELNIK PULE Miletić: 'Istra je još jednom pokazala otvorenost prema svima'

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

PULA - Potpredsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako je Istra na referendumu, na kojemu su se birači Istarske županije većinom izjasnili protiv unošenja u Ustav definicije braka , još jednom pokazala svoju otvorenost prema svima.

"IDS se već više od dvadeset godina zalaže za otvoreno društvo i ljudska prava. Smatram da je i ovaj referendum pokazao posebnost Istre od ostalih regija i stoga sam osobno sretan i ponosan što živim u Istri", poručio je večeras Miletić

"Mislim da je ovo bio nepotreban referendum, kojim se ništa novoga nije definiralo, već su samo uzaludno potrošena velika sredstva iz državnog proračuna," kazao je Miletić za Hinu. Smatra da su, s obzirom na slabu izlaznost, očito i građani to shvatili.

"Očito da su i oni shvatili kako je referendum bio nepotreban te da im to predstavlja gubljenje vremena," rekao je.

Na današnjem referendumu po privremenim neslužbenim rezultatima 65,79 posto glasača koji su izašli na birališta u Hrvatskoj glasalo je za to da se u Ustav RH unese odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca, a 33,59 posto bilo je protiv toga. Samo u dvije županije birači su većinom bili protiv - u Istarskoj 58,23 posto izašlih, dok je 41,07 bilo "za", a u Primorsko-goranskoj je protiv bilo 53,3 posto, dok se za ustavnu definiciju braka izjasnilo 46,15 posto izašlih birača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:47