POVRATAK NA ČELO

Gradonačelnik Puljak preuzeo dužnost u Banovini, povjerenica Vlade mu predala ovlasti

Lijep je osjećaj, drugačiji nego prvi put, sad znamo što nas očekuje - nasmijao je odgovorom na pitanje kako se osjeća.

Ivica Puljak i Mirna Veža, povjerenica Vlade RH

 Tom Dubravec/Cropix

Izabrani gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak službeno je danas preuzeo dužnost gradonačelnika činom primopredaje izvršnih ovlasti koji će se obaviti u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kada je sa svojim suradnicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem stupio nogom u Banovinu - prolomio se pljesak.

Mirna Veža, povjerenica Vlade RH predala je vlast gradonačelniku Ivici Puljku.

Prije nego su prionuli protokolarnim obvezama - gradonačelnik se obratio javnosti.

- Lijep je osjećaj, drugačiji nego prvi put, sad znamo što nas očekuje - nasmijao je odgovorom na pitanje kako se osjeća.

Razgovarao je sa budućim vijećnicima SDP-a i Mosta i nada se postizanju dogovora i nastavku rada.

Zamolio je i sugrađane za strpljenje ‘sada kada zagužva u Trajektnoj‘ jer, kako je kazao, idućeg tjedna će raspisati anketni natječaj za rješenje Istočne obale, po savjetu i uputama stručnjaka.

image

Mirna Veža i Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix
image

Ivica Puljak i Mirna Veža

Tom Dubravec/Cropix

Na pitanje hoće li biti štednje u gradskim tvrtkama, s obzirom na probleme s energentima, Puljak je odgovorio potvrdno jer namjeravaju uputiti sve direktore gradskih tvrtki na štednju i racionalizaciju, uz održavanje kvalitete javnih usluga.

Novinare je zanimalo i očekuje li skori posjet premijera Andreja Plenkovića, na što je kazao da će ga pozvati u posjet, nada se da će jednog dana biti održana i sjednica Vlade u Splitu, kao i da su upućeni jedni na druge.

Siguran je da nitko neće kočiti razvoj Splita i da će uspješno surađivati na projektima gdje imaju zajedničke dodirne točke.

"Upravo smo dovršili primopredaju vlasti, imamo izvršnu vlast izabranu od naroda i to Split kao drugi grad u državi treba imati. Povjerenstvo je izuzetak, bilo je izazovno, osobno meni časna dužnost i iskustvo na kojem sam zahvalna, a u suradnji s kolegama pročelnicima, unatoč ograničenim ovlastima, uspjeli smo mnogo toga dobroga učiniti za naš grad", izjavila je bivša povjerenica Mirna Veža.

Dodala je kako su uspjeli proračunsku stavku dovesti u plus i u tijeku turističke sezone organizirati veliku manifestaciju kao što je Ultra, koja je završila bez negativnih posljedica.

image

Antonio Kuzmanić, Ivica Puljak i Bojan Ivošević

Tom Dubravec/Cropix
image

Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix
image

Preuzimanje dužnosti

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:47