KREŠO BELJAK

GRADONAČELNIK SAMOBORA 'Uvjetno smo Crnoji darovali zemljište, imao je tri godine da podigne kuću. Vidjet ćemo je li prekršen ugovor'

Beljak opovrgava ministrovu tvrdnju da mu je produljen rok za izgradnju kuće
 EPH

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak bio je gost HRT-ova Dnevnika 3 u kojem je komentirao aferu sa zemljištem na kojem je prebivalište prijavio ministar branitelja Mijo Crnoja. Grad Samobor darovao je 2010. zemljište Crnoji, a prema ugovoru, on je u roku od tri godine, do 2013., morao sagraditi obiteljsku kuću, što nije učinio.

Gospodin Beljak je o ugovoru rekao:

- Ono što je grad napravio za ministra radi se svim braniteljima. Uvjetno smo mu darovali zemljište, a prema ugovoru po kojem je on u tri godine morao dići kuću, barem u "rohbau" izvedbi. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilježba koja nema veze s ugovorom. Crnoja sam treba vratiti zemljište, a ako to ne napravi moramo podići tužbu - izjavio je Beljak.

O brvnari koja ima kućni broj Beljak je ustvrdio da to reguliraju policijske uprave, te da bi o tome trebalo pitati u PU zagrebačkoj ili samoborskoj policijskoj postaji.

- Možemo govoriti o "brvnari" ili o nečemu drugome, ali to nije neki preveliki prekršaj - rekao je.

Kao što smo javili, Mijo Crnoja je u utorak navečer rekao da gradnju nije počeo jer još nije dobio sve potrebne dozvole, a naveo je i da mu je spomenuti rok od tri godine produljen na deset. No, Beljak to demantira:

- Zbog čega bismo kočili gradnju ministrove obiteljske kuće ako mu je darovano zemljište kao istaknutom hrvatskom branitelju?, upitao je Beljak i naveo da će se sve provjeriti i ako se utvrdi da ugovor nije ispoštovan, doći će do njegova raskidanja.

Beljak je, inače, u utorak nazvao ministra Crnoju te su zaključili su da su jednakog stajališta i da je sve u skladu sa zakonom:

- I ubuduće ćemo ministru i braniteljima izlaziti u susret, sporna pitanja se ne tiču grada i ne bih želio prejudicirati stvari - kaže Beljak.

Beljak, inače potpredsjednik HSS-a, članice Domoljubne koalicije, smatra da ovo i nije neka afera.

- Ne radi se o ne znam kakvom kriminalu što se tiče zemljišta. Razriješit ćemo to ovih dana s ministrom i vidjeti kako mu možemo pomoći. Ujedno i je li ugovor poštivan ili ćemo ga raskinuti - zaključio je Beljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:43