PROSVJEDNI PERFORMANS

Gradonačelnik Sinja Bulj državnom gigantu ‘donirao‘ reklamu: ‘HEP - više od krađe!‘

Miro Bulj od HEP-a traži da otpiše potraživanje prema sinjskom komunalnom društvu u iznosu od 776 tisuća kuna.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj

 Facebook/Facebook

- Danas sam državnom monopolistu i glavnom sponzoru nadolazeće Alke, koji troši milijunske iznose javnog novca na oglašavanje, iz svog džepa donirao jednu reklamu u Sinju - poručio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj. Saborski zastupnik Mosta nastavlja svoju borbu protiv Hrvatske elektroprivrede zbog toga što to državno poduzeće ne želi otpisati dug sinjskom komunalnom društvu.

Podsjetimo, uoči alkarskih svečanosti Bulj je od HEP-a zatražio da otpiše potraživanje prema komunalnom poduzeću Vodovod i odvodnja Cetinske krajine u iznosu od 776 tisuća eura. U protivnom, zaprijetio je Bulj u javnom apelu HEP-u, dolaze u pitanje likvidnost tog komunalnog poduzeća, a samim time i osnovno ljudsko pravo stanovnika Cetinske krajine na pitku vodu.

U HEP-u, kako nam je poručeno, ni ne pomišljaju prihvatiti Buljev zahtjev za otpis duga Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine jer, ističu, ne postoji zakonska osnova za oprost duga. Na pitanje koje će pravne korake poduzeti u naplati duga od ViO Cetinske krajine, kažu da su dosada u 13 navrata prijedlozima, opomenama i sastancima pokušali riješiti dugovanje. Posljednji put, kako nam je predočeno, HEP je u veljači ove godine drugoj strani uputio prijedlog otplate duga.

Kako bi naglasio svoje nezadovoljstvo politikom HEP-a, Bulj je danas izveo mali performans kojim je ironizirao poznati reklamni slogan državnog giganta "HEP - više od struje".

- Reklama promiče dobročinstvo HEP-a prema tajkunu Vujnovcu koji je za jedan cent dobio megavatsat plina. Isto dobročinstvo od HEP-a, Plenkovića, Barbarića i hvarskog kartela očekuje i Vodovod Cetinske krajine kojem se za isporuku vode građanima, a koja je osnovno ljudsko pravo, naplaćivao megavatsat električne energije čak i do 700 eura po megavatsatu - poručio je Bulj na Facebooku.

Uz tekst objavio je i fotografiju na kojoj nosi ogroman prosvjedni transparent: "HEP - više od krađe. Za 1 cent svima, a ne samo njima!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:03