PODRŽAO AKCIJU

Gradonačelnik Tomašević oglasio se o uhićenjima: ‘Uskok je jutros u 6 došao u Gradsku upravu...‘

Poručio je da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija
Tomislav Tomašević
 Goran Mehkek/Cropix

Policija i USKOK jutros su krenuli u novu veliku akciju u kojoj je uhićeno više osoba povezanih s Gradom Zagrebom.

Kako doznajemo, osim ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, među uhićenima je i Bandićev vozač Zdravko Krajina, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom 'Kralj Adventa'.

O uhićenjima se oglasio i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je potvrdio da je policija ušla u Gradsku upravu.

“Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Kako smo ranije objavili, prema neslužbenim informacijama uhićenja su povezana sa sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. srpanj 2024 14:12