REFERENDUM U PULI

Gradonačelnik Zoričić: ‘Ne pada mi napamet ispričati se pulskom Možemo!‘

‘Pozivanje građana na referendum političko je pitanje a upravo je Možemo! Pula naprosto zatrovalo društvo‘


Filip Zoričić

 Goran Šebelić/Cropix

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić na sjednici Gradskog vijeća u utorak navečer poručio je kako mu ne pada napamet ispričati se platformi Možemo! Pula zbog njegove izjave da je "Možemo! potrošilo pola milijuna gradskih kuna za referendum, naprosto za ništa".

Naime, temu o nedavno održanom referendumu u Puli, koji nije uspio zbog slabog odaziva građana, počeo je vijećnik Noel Mirković iz platforme Možemo! upitavši predsjednicu Gradskog vijeća Mariju Marković Nikolovski zašto se nije pobrinula da gradonačelnik Pule pozove građane na referendum.

Potom je pitao gradonačelnika Filipa Zoričića zašto nije osudio kampanju investitora u hotel na Valkanama kojom je, kako je rekao "pozvao građane da ostanu doma".

"Ne pada mi napamet da vam se ispričavam. Moj zadatak je poštivati zakone, nemojte nam držati predavanja o demokraciji. Pozivanje građana na referendum političko je pitanje a upravo je Možemo! Pula naprosto zatrovalo društvo u našem gradu odnosno podijelilo društvo.

Lagali ste, vi ste politička greška, iskoristili ste Inicijativu građana za referendum u svoju korist. To je dno demokracije", poručio je gradonačelnik Zoričić vijećnicima platforme Možemo! Ustvrdio je da bi izlaznost na referendum bila bi puno veća da se Možemo nije uključio.

"Da ste vi skupljali potpise, ne biste ih imali ni 500. Zbog vas je propao referendum. Pozvao sam građane da izađu na referendum, a i ja sam izašao na referendum jer je to moja demokratska obveza. Neće vam uspjeti mene svrstati na stranu investitora - zaključio je Zoričić koji je još jednom ponovio da on ne zauzima stranu i da nema pravo suditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2023 07:37