PRLJAVA KAMPANJA

Gradonačelniku Makarske stavili rupu nasred čela na plakatu: ‘Ne bojim se, ali nije mi ugodno‘

Jure Brkan kaže nam kako se nimalo ne boji, a iako pretpostavlja tko je počinitelj sve je prepustio policiji
Plakat kandidata Jure Brkana
 Facebook

HDZ-ov gradonačelnik Makarske Jure Brkan suočio se s neobičnim problemom. Kako bi dobio povjerenje i glasove svojih birača, na gradske ulice postavio je dva plakata na kojima dominira njegov lik.

- Za budućnost Makarske! - stoji na plakatu s nasmiješenim Brkanom.

No, netko je odlučio sabotirati njegovu kampanju pa mu je na plakat nacrtao crnom bojom rupu posred čela, baš kao da ga želi trajno ukloniti s lokalne političke scene, kako nam kaže Brkan. Nepoznati počinitelj dodao je i opasku "Memento mori", inačicu latinske poslovice "Sjeti se da si smrtan", što se uistinu može shvatiti kao ozbiljna prijetnja.

- Svi znamo tko stoji iza toga, ali moram im reći da ih se nimalo ne bojim. Takve stvari HDZ-u u Makarskoj radili su i prije, uglavnom iz SDP-a, ali ne želim nikoga prozivati - kaže Brkan za Jutarnji dodajući da mu ova situacija nije nimalo ugodna. Zbog toga je slučaj prijavio i policiji.

- Odmah su izašli na teren. Obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje. Kao što sam vam već rekao, ne bojim se, ali želim da se sazna tko stoji iza ovoga . kaže nam Brkan.

Dodaje kako se proteklih godina naslušao brojnih prijetnji političkih neistomišljenika, pa ga ni ova najnovija nije pretjerano uznemirila. No, kaže, volio bi da je razina političkog diskursa u Makarskoj ipak na malo višoj razini.

- Vjerujem da ću i na ovim izborima dobiti povjerenje građana Makarske. A ove sitne provokacije me nimalo ne uzmeniravaju, no morao sam slučaj prijaviti policiji jer smatram da je važno da se stvari razjasne - zaključuje Brkan.

Na ovaj događaj reagirao je i jedan od Brkanovih protukandidata Zoran Paunović, kandidat SDP-a za makarskog gradonačelnika, koji je u povodu praznika Prvog svibnja Makaranima dijelio karanfile. Paunović je istaknuo kako se radi o gnjusnom činu, što je, kako kaže, i osobno rekao Brkanu, osudivši taj događaj. Pozvao je Makarane da smire tenzije, jer će svi u Makarskoj živjeti i nakon izbora, slagali se oni politički ili ne.

- Kada sam se odlučio ući u politiku obećao sam sebi i drugima da neću igrati šporko, davati niske udarce i da ću u politici ostati svoj, s istom razinom komunikacije i ponašanja. Nisam se osvrtao na sitne provokacije, niti me zanimaju - poručio je Zoran Paunović, kako je izvijestila Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:45