PROMJENE I NOVA IMENA

GRADSKI ODBOR ZA IMENOVANJE NASELJA, ULICA I TRGOVA U ZAGREBU Svoju ulicu mogli bi dobiti Tomislav Židak, Željko Malnar, Nelson Mandela...

 
Tomislav Židak i Željko Malnar
 Damjan Tadić / CROPIX

Nekoliko je prijedloga stiglo na Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba, koji će u ponedjeljak u 14 sati. Tako bi se zagrebačka Nova cesta mogla preimenovati, svoj park bi mogao dobiti Kalimero, a Željko Malnar bi mogao dobiti i ulicu u Zagrebu.

Hrvatska liječnička komora podnijela je prijedlog za imenovanje parka Ivana Šretera, liječnika i mirotvorca koji je ubijen u Pakracu 1991., javlja N1 i dodaje i da je stigao i prijedlog da se park imenuje po prvom hrvatskom profesionalnom boksaču Ivanu Prebegu.

Svoj park bi mogli dobiti i Kalimero i Martinovka. Postoji i prijedlog za preimenovanje Nove ceste, no još nije poznato kojim imenom.

Vijeće Gradske četvrti predložilo je ime Petra Stipetića za Fond imena, dok je zagrebački gradonačelnik za Fond imena predložio ime Nelsona Mandele. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH predložilo je ime Vijeće Europe, dok Koalicija Roma Hrvatske predlaže ime Željka Malnara. Hrvatski zbog sportskih novinara predložio je ime legendarnog kolumnista Jutarnjeg lista Tomislava Židaka, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:46