MIHAEL ZMAJLOVIĆ

‘Gradski problemi u Jaski rezultat su Kožićevog višegodišnjeg svjesnog zanemarivanja tog kraja‘

Zmajlović je kazao da je Kožić iznevjerio i mnoge svoje birače ‘u ovom kraju, a zatim i cijeli kraj‘
 Damir Krajac/Cropix

SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u ponedjeljak je kritizirao aktualnog župana Stjepana Kožića i njegovu politiku prema Jastrebarskom, ocijenivši kako su gradski problemi rezultat višegodišnjeg svjesnog zanemarivanja.

"Pred Jaskom je puno izazova koje treba riješiti, i to one za koje je nadležna županija. Oni su rezultat višegodišnjeg svjesnog zanemarivanja aktualnog župana Kožića, koji je napuštanjem HSS-a i prelaskom u suradnju s HDZ-om iznevjerio i mnoge svoje birače u ovom kraju, a zatim i cijeli kraj", poručio je Zmajlović.

Naglasio je da Zagrebačka županija u 11 godina nije izgradila školu u Jaski, koja je zbog broja djece prijeko potrebna.

"Kožić, ne samo da nije pokrenuo projekt, već je dopustio da istekne građevinska dozvola u svibnju prošle godine i tako namjerno vratio cijeli projekt na početak", istaknuo je Zmajlović.

Osim škole, županija je u Jastrebarskom zakazala i kad je u pitanju zdravstveni sustav jer je kao osnivač Doma zdravlja zadužena da prepoznaje specifične potrebe u svih devet gradova i 25 općina.

Zmajlović navodi da u nekim domovima zdravlja, primjerice u Svetom Ivanu Zelini, nema rendgena niti ultrazvuka. U nekima postoje uređaji, ali nemaju stručnjake, kao u Jaski, a u Svetoj Nedelji nema ni potrebnih specijalista niti hitne medicine.

Zmajlovićev se program "Županija kakvu trebam" velikim dijelom bavi zdravstvom i obrazovanjem pa tako predlaže uvođenje građanskog odgoja u škole, osiguravanje kvalitetne prehrane u suradnje s lokalnim OPG-ovcima, financiranje besplatnih udžbenika u srednjim školama, organiziranje besplatnog boravka tamo gdje je to potrebno i izgradnju škola prema stvarnim potrebama.

U zdravstvu je najavio osiguravanje jednakog standarda i usluga u svim gradovima, besplatne sistematske preglede za umirovljenike kao dio prevencije i projekt mjera protiv ambrozije.

Također, osvrnuo se i na činjenicu da Kožić već deset godina nije napravio rekonstrukciju obilaznice oko Petrovine i Volavja, iako je to najavljivao.

Zmajlović se u Jastrebarskom družio s građanima, a u kandidaturi za župana podržao ga je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel (SDP).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:14