PREDSJEDNIK SDP-a

Grbin: ‘Iza Milana Bandića ostaju kontroverze, afere i brojni problemi‘

Govorimo o čovjeku koji je ostavio velik trag na zagrebačkoj i hrvatskoj političkoj sceni, rrekao je Grbin
Peđa Grbin
 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin za N1 je govorio o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je preminuo u nedjelju.

- Nisam ovo očekivao. Što god misli o njemu, Milan Bandić je bio čovjek ogromne energije i iznenadila me je vijest o njegovoj smrti. To nikome ne želiš. S druge strane, govorimo o čovjeku koji je ostavio velik trag na zagrebačkoj i hrvatskoj političkoj sceni. Naravno da je u njegovom radu bilo dobroga, ali ostaju i brojne kontroverze, afere i brojni problemi koji će morati rješavati godinama, kazao je Grbin.

Osvrnuo se i na ulogu Milana Bandića u SDP-u.

- Bandić je bio dugogodišnji član SDP-a i pomagao je u izgradnji zagrebačkog SDP-a. U velikoj mjeri bio je i nositelj toga, ali on je otišao svojim putem, a mi smo otišli drugim putem jer stvari koje smo vidjeli u načinu kako se Zagreb vodio jednostavno nisu dobre, istaknuo je Grbin.

- Ta njegova energija je često bilo začuđujuća, ali bilo je tu stvari koje bih podveo pod klijentelizam koje mi se nisu sviđale, dodao je.

Čelnik SDP-a komentirao je i kako će smrt Milana Bandića utjecati na predstojeće lokalne izbore.

- Što se tiče kampanje i kandidata, o tome ćemo govoriti sutra, a ne danas. Na ovim izborima Zagreb bira promjenu jer sustav koji je ustanovio Bandić možda je bio koncentriran u moći jednog čovjeka, ali on nije bio samo Milan Bandić. Mnogo je toga što treba popraviti i promijeniti, poručio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:49