RAZDOR U SDP-u

Grbin: ‘Kolege su opstruirale odluku Glavnog odbora‘; Vidović: ‘Grbin se ponaša kao tiranin!‘

‘Današnji postupak na sjednici Kluba, jednostavno, ja ga ne mogu opravdati ničime‘, rekao je saborski zastupnik Franko Vidović
Franko Vidović; Peđa Grbin
 Bruno Konjevic/Cropix; Tomislav Kristo/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je kratku konferenciju za novinare nakon održane sjednice saborskog Kluba SDP-a, prenosi N1 telelvizija.

- Četrnaest naših kolegica i kolega odlučilo je ne provesti odluku koju je velikom većinom u subotu donio Glavni odbor stranke, najviše tijelo SDP-a. Obavijestit ću Predsjedništvo stranke o tome - kaže.

- Sutra imamo sjednicu Predsjedništva, raspravljat ćemo o ovome i potom ćemo izvijestiti javnost. Na sjednici ćemo definirati koji su koraci koji će dovesti do zaključenja i zatvaranja ove situacije koja je predugo zabavljala i vas medije i hrvatsku javnost i kojoj mora doći kraj - dodaje Grbin.

Na inzistiranje novinara da kaže koje bi mogle biti sankcije, Grbin je rekao: "14 kolegica i kolega je danas opstruiralo provođenje odluke najvišeg tijela stranke. Što to znači? Pa to je jasno svima. Međutim, sutra imamo sjednicu Predsjedništva stranka, na njoj ćemo reći koji su daljnji koraci".

Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Franko Vidović rekao je u srijedu nakon sjednice Kluba zastupnika SDP-a da se kriza u toj stranici "očito nastavlja" te da joj on "sada više ne vidi kraj", prenosi N1 telelvizija.

- Onaj tko je generator krize u SDP-u naziva se, nažalost, predsjednik stranke Peđa Grbin. Današnji postupak na sjednici Kluba, jednostavno, ja ga ne mogu opravdati ničime. Umjesto da stavi na glasanje jesu li ljudi, koji su prethodno izbačeni stranke i dalje članovi Kluba, mada smo o tome već glasali prošli put, on nama stavlja da odlučimo o odlukama Glavnog odbora koje su jasne same po sebi i koje ne predstavljaju nikome nikakav problem - rekao je Vidović.

Podsjetimo, Glavni odbor SDP-a prošlog je vikenda odlučio da Klub zastupnika mora provoditi odluke tijela stranke.

Vidović je rekao da je normalno da će svi članovi stranke poštivati odluke Glavnog odbora.

- Normalne su sve situacije koje proisteku iz toga. Ovdje se radilo ne o fiškalijama, nije se radilo o nikakvom postupku. Radilo se o četiri čovjeka koja su izbačena iz stranke bez obrazloženja. Radilo se o tome da smo mi u Klubu čitavo vrijeme željeli očuvati jedinstvo SDP-a, nastojali te ljude zadržati u Klubu i radilo se o čovjeku koji, više ne znam iz kakvih pobuda - očito neracionalnih, nastoji te ljude izbaciti iz kluba. Mada njihovo prisustvo koristi u svim pregovorima unutar Hrvatskog sabora - rekao je zastupnik SDP-a, a prenijela N1 telelvizija.

Vidović je rekao da više ne zna kojim bi riječima opisao Grbinovo ponašanje.

- Čovjek se ponaša kao tiranin - ustvrdio je Vidović.

Vidović je podsjetio na to da je Glavni odbor središnje tijelo stranke, a Klub tijelo stranke.

- Klub surađuje sa svim tijelima stranke. Nikad dosad se nije dogodilo u SDP-u da predsjednik stranke inzistira preko Glavnog odbora da bi utjecao na drugo tijelo - zaključio je Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2022 02:30