StoryEditor
TROSATNO DRUŽENJE

Grbin okupio gotovo sve SDP-ove gradonačelnike, doznali smo detalje

Na susret su se odazvali svi osim Mišela Jakšića. Obersnel je poslao zamjenika, a gradonačelnik Ogulina je u samoizolaciji
Peđa Grbin, arhivska fotografija
 Robert Fajt/Cropix

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin održao je večeras trosatni sastanak sa SDP-ovim gradonačelnicima. Prema riječima nekoliko sudionika sastanka, Grbin im je predstavio svoju viziju razvoja SDP-a, no ni jednom riječju nije tražio podršku u kandidaturi za novog šefa SDP-a.

- Razgovarali smo o problemima, malo smo analizirali rezultate izbora i ispričali što se kome od nas događalo tijekom kampanje. Zadovoljna sam i vraćam se s nekom dozom optimizma. Ovo je prvi puta da se nas koji smo na izborima polučili uspjeh pitalo što mislimo - kazala je jedna od gradonačelnica koja je bila na sastanku koji je okupio 20-ak osoba.

Tu su bili svi gradonačelnici, od Čakovca, Pregrade, Ludbrega, Klanjca, Zaboka, Siska, Ploča, Zlatara, Supetra, Kastva i Nove Gradiške do Jastrebarskog, Umaga, Vrbovca, Trogira, te zamjenik gradonačelnika Osijeka. NIje došao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te gradonačelnik Ogulina jer je u samoizolaciji. Na sastanku nije bio ni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ali je došao njegov zamjenik koji će se za tu funkciju kandidirati na idućim izborima Marko Filipović.

Grbin je došao sa Sinišom Hajdašem Dončićem, organizator je bio Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, dok je svojevrsni domaćin bio Mihael Zmajlović budući da je okupljanje bilo na jednom OPG-u pokraj Jaske.

- Govorilo se puno o tome kako treba cijeniti ljude koji su radili i postigli uspjeh. Riječi je bilo i o tome što bi trebalo ispraviti. Grbin je rekao da će manje biti opterećen Berinim problemima u smislu obećanja i dugova - kaže gradonačelnik sa sjevera Hrvatske.

- Razgovor je bio o tome da se svi uključe u radikalnu promjenu smjera SDP-a nakon unutarstranačkih izbora. Treba napraviti ono što je napravila Demokratska stranka u SAD-u, ljeviji smjer u ekonomiji, obrazovanju, kulturi. Čovjek nije radna snaga i netko tko jeste ili nije konkurentan, nego je prije svega osoba - prepričavao je jedan od sudionika sastanka.

U Jaski je, doznajemo, bilo puno govora o proteklim izborima. Gradonačelnici su iznosili svoja iskustva prema kojima nisu imali pojma do zadnjeg časa hoće li biti na listi i na kojem mjestu.

- NIje se razgovaralo o pozicijama, nego o problemima i stanju u stranci. Svi dijelimo istu viziju stranke i smjer. Samo se o tome pričalo. Nije bilo govora o funkcijama, imenima, rasporedu. Napravili smo analizu izbora, kako je tko doživio kampanju. Složili smo se da je došlo vrijeme za neke nove ljude - govori SDP-ov gradonačelnik i ističe da se nije izjašnjavao oko podrške Peđi Grbinu. Neki su se samoinicijativno izjasnili da će ga podržati.

Idućeg utorka, Grbin će isti ovakav sastanak organizirati sa svim SDP-ovim načelnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2020 01:39