IZBORI U SPLITU

Grbin podržao Matijevića: ‘SDP se vraća, a vjesnik te promjene je ovaj čovjek‘

‘Građanima poručujem da u nedjelju izađu na izbore u što većem broju i da izaberu one koji znaju kako se u Splitu može živjeti bolje‘

Peđa Grbin

 Josko Ponos/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je u Splitu dao potporu SDP-ovu gradonačelničkom kandidatu Davoru Matijeviću, rekavši kako je za Splićane protekla godina izgubljena, no da se u sljedeće tri godine može puno napraviti, a Matijević 'zna što i kako'.

O kandidatima SDP-a na izvanrednim lokalnim izborima za Gradsko vijeće rekao je kako su to ljudi koje Splićani znaju jer su se u proteklim godinama zalagali za njih, a, dodao je, Matijević je bio najaktivniji gradski vijećnik i zna sve probleme s kojima se suočava Split i njihova rješenja.

"Građanima poručujem da u nedjelju izađu na izbore u što većem broju i da izaberu one koji znaju kako se u Splitu može živjeti bolje. SDP se vraća, a vjesnik te promjene u Splitu je Davor Matijević", poručio je Grbin.

Podršku Matijeviću je dala i SDP-ova gradonačelnica Supetra Ivana Marković koja je izjavila kako je Matijević u kampanji pokazao viziju za razvoj Splita, dok je kroz svoj rad u gradskom vijeću i kotar dokazao da ima rješenje za konkretne probleme Splita.

image

Davor Matijević, Peđa Grbin, Mišo Krsticevic, Ivana Marković

Josko Ponos/Cropix

"Grad Split je grad kojeg mi otočani smatramo svojim drugim domom, grad u kojem provodimo veliki dio svog života i stalo nam je da ide pravim smjerom. Sigurna sam da bi grad s Davorom i njegovim suradnicima dobio pravi smjer", rekla je Marković.

I gradonačelnik Ploča, te član Predsjedništva SDP-a Mišo Krstičević danas je iskazao potporu Davoru Matijeviću, ustvrdivši da je njihov kandidat čovjek koji od početka do kraja zna što je svrha i način o kojem nešto govori.

"Prepoznao je kako i na koji način se zalagati za svoju ideologiju, kako se i na koji način napraviti razliku od toksičnih ideologija koje su do sada bile na pozicijama unutar grada Splita, te kako se zalagati za ono je svrha socijaldemokracije", kazao je Mišo Krstičević.

"Grad koji je za socijaldemokraciju je grad za pravednije društvo, za društvo s manjom razinom nejednakosti i grad za društvo sretnih ljudi", ustvrdio je, a Matijevićevu kampanju je ocijenio izvanrednom.

"Split stagnira i rezultat je jedne disfunkcionalne politike, jer već posljednjih 20 godina svi pričaju o istim projektima koji se ne realiziraju, a zbog svega pate građani Splita", rekao je gradonačelnički kandidat Matijević.

"Ponosan sam na poruke koje smo poslali u kampanji, na vrijednosti za koje se zalažemo i za vrijednosti socijaldemokracije koje su nama jako bitne", dodao je i pozvao građane da izađu na izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 06:01