STIŽU UPLATNICE

Grbin pozvao SDP-ovce da plate članarinu kako bi mogli sudjelovati na izborima

Mnogi su je, kaže, prestali plaćati jer su se osjećali izostavljeno i jer su bili razočarani onime što je SDP postao
Peđa Grbin
 Damjan Tadic/CROPIX

Saborski zastupnik i kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin pozvao je u petak sve članove i članice stranke da, ako mogu, podmire zaostatke u plaćanju članarine kako bi mogli sudjelovati na nadolazećim unutarstranačkim izborima.

- Drage SDP-ovke i SDP-ovci, pred nama je izborni proces u kojem biramo novo vodstvo stranke. U njemu ne mogu sudjelovati sve članice i članovi, već samo oni koji su uredno plaćali članarinu, a takvih je danas, zbog nerada odgovornih, tek jedna petina - poručio je Grbin na Facebooku.

Mnogi od njih to su prestali činiti jer su se osjećali izostavljeno i jer su bili razočarani onime što je SDP postao, naveo je te članovima poručio da to sad mogu promijeniti.

Da bismo izgradili novi SDP u kojem se nitko više ne osjeća isključenim, potrebni su svi, istaknuo je.

- Ovih ćete dana na svoje adrese, ponovno, nakon dugo vremena, dobiti uplatnice za članarinu. Ako možete, molim vas da ih iskoristite, podmirite dug i uključite se u izborni proces, jer samo tako možete sudjelovati u gradnji bolje stranke - zaključio je Grbin.

Na prijedlog Predsjedništva stranke, Glavni odbor SDP-a raspisao je unutarstranačke izbore za 26. rujna. Na izborima se biraju predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke, a kandidacijski rokovi počinju teći 17. kolovoza.

Za kandidaturu za predsjednika stranke nužno je prikupiti potporu najmanje tri županijske organizacije ili 500 potpisa članova SDP-a.

Grbin je za sad jedini službeno najavio svoju kandidaturu, a u medijima se zadnjih dana spominje i ime župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, koji pak tvrdi da još nije donio konačnu odluku o kandidaturi.

Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić također se spominje kao mogući kandidat, ali niti on još nije donio konačnu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:10