IZBORI 2024.

Grbin (SDP) u Koprivnici: ‘Sa samo jedan posto državnog proračuna moguće je podići standard građana‘

Nemojte više nasjedati na lažna obećanja i glasajte u IV. izbornoj jedinici za listu 13, poručio je Mišel Jakšić

Peđa Grbin

 Damir Krajac/CROPIX

Predstavnici koalicije Rijeke pravde u nedjelju su posjetili Koprivnicu gdje je Peđa Grbin (SDP) izjavio da je dovoljan samo jedan posto državnog proračuna kako bi se izgradilo mnoštvo stanova za mlade, radnici primali pristojne plaće, a umirovljenicima se znatno povećale mirovine.

- U prvom tjednu mandata mijenjamo Zakon o mirovinskom osiguranju kako bi se promijenila formula usklađenja mirovina s plaćama tako da faktor bude 100 posto povoljniji - rekao je Grbin novinarima. Obećao je i da će na prvom rebalansu proračuna uvesti trajni dodatak.

U suradnji s poslodavcima ponudit će i program "manji porezi - veće plaće", čime će se osigurati rast plaća svim radnicima.

Dalija Orešković (SSIP) ukazala je na problem korupcije. Podsjetila je da je nekoć, s puno manjim ovlastima, Ured za sprječavanje sukoba interesa bio u mogućnosti srušiti vlade, a danas se za njega niti ne čuje. Dodala je da se pravosudni sustav "kroji prema mjeri HDZ-a" koji pogoduje koruptivnim radnjama.

- Godinu dana nitko se ne želi javiti na natječaj za ravnatelja USKOK-a, podmeću Lex AP, uzimaju iz ruku europskih tužitelja spise kako bi se zaštitila Plenkovićeva perjanica, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek - rekla je Orešković.

Ustvrdila je i da je razlog izbora Ivana Turudića na dužnost ravnatelja DORH-a taj što će on obustaviti istrage protiv 30-ak smijenjenih Plenkovićevih ministara.

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici Mišel Jakšić pozvao je građane da u srijedu izađu na izbore i glasaju za SDP-ovu listu.

- Koprivnici je nebrojeno puta obećana brza cesta koja bi nas trebala povezati sa Zagrebom, nemojte više nasjedati na lažna obećanja i glasajte u IV. izbornoj jedinici za listu 13 - poručio je Jakšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:52